Siyaset Milli iradeyi tartışmayalım

Milli iradeyi tartışmayalım

22.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da “öze dönüş listesi” olarak nitelenen 1 Kasım milletvekili adaylarını tanıtan Davutoğlu, listeye giremeyen 53 milletvekilini alkışlatarak gönüllerini aldı. Parti liderlerine seslenen Davutoğlu, “1 Kasım’da millet ne derse ona evet diyelim. Milli iradeyi tartışmayalım” dedi

Milli iradeyi tartışmayalım

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım’da Ak Parti’nin tek başına iktidarının göründüğünü belirterek, “Bu görünen geleceğe hep birlikte yürüyelim” dedi. Partisinin Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılan milletvekili adayları tanıtım toplantısındaki konuşmasına “Haydi Bismillah” diyerek başlayan Davutoğlu, mevcut 258 milletvekilinden çizik yiyen 53’üne seslenip “Aday listelerinde değil gönlümüzün ta derinlerindesiniz” diyerek alkışlattı. Siyasi parti liderlerine dört çağrı yapan Davutoğlu, “Gelin seçim kampanyaları başlamadan, hep beraber bir ortak deklarasyonla seçim kampanyasında her türlü şiddete karşı omuz omuza duralım” dedi. Davutoğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

258 YİĞİT ADAM: Blok çabalarına karşı 258 yiğit adam, 258 milletin adamı dimdik durdu ve bütün blokları çökertecek güçlü bir iradeyi TBMM’ye yansıttı. Bu 258 arkadaşımı tek tek tebrik ediyorum. Onların iradesiyle TBMM Başkanlık seçimlerinde, bütün partiler fire verirken, Ak Parti son derece ahlaki bir tutumla hiçbir pazarlığa girmedi ve 258 milletvekili hiçbir turda bir tek vermedi. 258 milletvekili arasında olup da yeniden aday gösterilmeyenlere de sesleniyorum. Sakın ola ki kendilerinde bazı eksiklikler, hatalar olduğu vehmiyle, kanaatiyle aday gösterilmedikleri gibi bir izana kapılmasınlar. Her biri vazifelerini onurla yapmışlardır. Bugün aday listelerinde bulunmayan kardeşlerimiz, dava arkadaşlarımız, aday listelerinde değil, gönlümüzün ta derinlerindedir.

Haberin Devamı

ADAYLARA 3 RİCA: Milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapan 3 bin 667 kişiye teşekkür ediyorum. Tüm adaylar kıymetli. Ak Parti’den aday adayı olmak bir davaya gönül vermektir. Aday olamayanlarda da aday olmuş gibi çalışmalarını istiyorum. 1 Kasım adaylarından bazı özel ricalarım var. Birincisi, siyasetimizin felsefesi milletle birlikte siyaset yapmaktır. Bu yürüyüşte, ilk günkü aşkla ‘Haydi bismillah’ derken, milletimizle bağınızı koparmayın.. İkincisi, Ak Parti hareketinin erdeminin, yürüyen timsali olacaksınız. Üçüncüsü, Ak Parti hareketi, Türkiye’de her türlü ötekileştirmeyi, her türlü dışlamayı reddederek yola çıktı.. Bütün kutuplaştırıcı söylemlere, blok siyasetine karşı sizden ricam, milletimizin her ferdini kucaklamanızdır.

LİDERLERE 4 ÇAĞRI: 20 Temmuz’da Suruç’ta saldırı olduğunda, bütün siyasi parti liderlerine ortak deklarasyon çağrısı yaptım ama maalesef CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dışında olumlu cevap veren olmadı. Bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Gelin 1 Kasım seçimlerine giderken teröre, şiddete karşı ortak bir tutumda buluşalım. Ortak bir deklarasyonla 1 Kasım’da tam bir güvenlik ortamında seçimin gerçekleşmesi için çağrıda bulunalım. Terörü, şiddeti kim desteklerse, ona karşı 1 Kasım’da milli iradenin sözcülüğünü yapalım. Bütün siyasi parti liderlerine bu salondan çağrıda bulunuyorum. Terör ve şiddet üzerinden sandıklara, sandık iradesine tasallut etmek isteyenlere karşı ortak bir akılda buluşalım. Gelin seçim kampanyaları başlamadan, hep beraber bir ortak deklarasyonla bu seçim kampanyasında her türlü şiddete karşı omuz omuza duralım. Şiddet kime karşı yapılırsa yapılsın, hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın, 4 siyasi parti olarak bunun karşısında olacağımızı ilan edelim.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANLIĞI ÇAĞRISI: İkinci bir çağrım daha var; gelin demokratik rekabeti siyasi nezaket kuralları içinde yapalım. Birbirimizi eleştirelim ama kesinlikle hakaret etmeyelim. Aileleri, özel hayatı siyasi rekabetin parçası haline getirmeyelim. Özellikle de tüm milletimizi temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamını siyasi tartışmaların dışında tutalım..

ÇEVRE ÇAĞRISI: Üçüncü çağrım da kampanya sırasında halkı rahatsız edecek her türlü fiil ve davranıştan uzak duralım. Eğer kabul ederlerse buradan çağrıda bulunuyorum, çevre kirliliğini ve gürültü kirliliğini engellemek için kampanyaların mümkün olan en az masraf ve mümkün olan en az çevre kirliliği ile yapılması için centilmenlik anlaşması yapalım.

Haberin Devamı

TEK BAŞINA İKTİDAR: Liderlere dördüncü bir çağrım var. 1 Kasım’da millet ne derse ona evet diyelim. Milli iradeyi tartışmayalım. Milli iradenin dediğinin gereğini yapalım. 1 Kasım’da zaten Ak Parti’nin tek başına iktidarı görünüyor. Bu görünen geleceğe hep birlikte yürüyelim.

Demokrasi işletilecek

Bu vatanın birliği ve beraberliği, milletimizin huzuru, demokrasimizin mutlak anlamda hakim kılınması için inşallah başlattığımız huzur ve demokrasi operasyonu, başarıya ulaşana kadar sonuna kadar devam edecektir. Terör örgütünün Kandil ve çevresindeki bütün kampları yerle bir edildi. Şehirlerimizin etrafında öbekleşmiş olan, halkı haraca, baskıya, zulme ve 7 Haziran seçimlerinde sandık üzerinde tasarruf kurarak milli idareye ket vurmaya, set çekmeye çalışan bütün terör odakları, şu anda huzur ve demokrasi operasyonuyla tam anlamıyla yerle bir edilmekte, etkisiz kılınmaktadır. Doğu ve Güneydoğu’daki kardeşlerime sesleniyorum, operasyonların tek hedefi, birliği ve bölgedeki vatandaşlarımızın huzurunu tehdit eden terör örgütüdür. Her sokakta düzen sağlanana kadar mücadele devam edecek.

Haberin Devamı

İşte Ak Parti’nin yeni seçim şarkısı

“Haydi Bismillah”
“Aşk ile çıktık yola, yenilendik tazelendik, sevdalıyız bu vatana; Haydi Bismillah.
Söylenecek sözümüz var, yürünecek yolumuz var, hep beraber yürüyelim; Haydi Bismillah.
Her bir karış toprağında, baştan başa izimiz var, umudumuz yarınlara; Haydi Bismillah.”
‘Haydi Bismillah’ diyerek başladılar
Davutoğlu Ankara Arena Spor Salonu’na eşi Sare Davutoğlu ile birlikte geldi. Bu sırada sahnedeki dev ekranda “İlk günkü aşkla haydi Bismillah” yazısı dikkat çekti.
Davutoğlu’nun konuşmasından önce 12 Eylül kongresinde tanıtımı şehit cenazeleri nedeniyle ertelenen “Haydi Bismillah” seçim şarkısı solistler Alper Kış ve Ebru Gülçiçek’in canlı performansıyla ilk kez dinletildi. Partililerin isteğiyle solistler şarkıyı ikinci kez seslendirdi.
Erdoğan’a yoğun alkış
Davutoğlu konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adını anınca salon alkışlarla inledi.
Ak Parti’den toplantıya ilişkin basına gönderilen bilgi notunda davet edildikleri belirtilmesine karşın aralarında Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin, Nihat Ergün’ün de bulunduğu bazı eski bakan ve parti yöneticileri törene katılmadı.
Yıldırım ile el ele
Davutoğlu İzmir 1. bölge adaylarının toplu fotoğraf çekiminde son kongre öncesi adı Genel Başkan adaylığı için geçen Binali Yıldırım ile el ele poz verdi.
Davutoğlu seçim beyannamelerini 4 Ekim’de açıklayacaklarını bildirdi.
Başörtülü bazı adaylar tokalaşmadı
Başörtülü Konya adayları Hüsniye Erdoğan ve Leyla Şahin Usta, İstanbul adayları Revza Kavakçı, Fatma Benli, Zekiye Çapan, Yeşil Aytulum Turum, Isparta adayı Gülsüm Tunçbilek, Denizli adayı Sema Ramazanoğlu, Afyon adayı Hatice Dudu sahneye çağırıldıklarında Davutoğlu ile tokalaşmak yerine ellerini göğüslerine götürerek selam verdiler.
‘Tek başına iş başına’
Kongrede oluşturduğu yeni yönetim ve aday listeleriyle “fabrika ayarlarına dönüş” mesajı veren Ak Parti, 1 Kasım seçim propagandasının ana sloganını da iktidara geldiği 2002 seçimlerinde ilk kez kullandığı “Tek başına iş başına” olarak belirledi. Salonda daha önceki seçimlerde kullanılan, 1 Kasım propaganda sürecinde de kullanılacak sloganları içeren şu pankartlar dikkat çekti:“Tek başına iş başına / İşimiz hizmet gücümüz millet / Doğru karar istikrar / Sen Türkiyesin büyük düşün / Büyük millet büyük güç hedef 2023 / Türkiye’nin partisi Türkiye’nin lideri / Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın / Bu ışık sönmeyecek Hayaldi gerçek oldu / Onlar konuşur Ak Parti yapar / Lafa değil icraata bakarım / Biz birlikte Türkiyeyiz / Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan / Her şey Türkiye için.