Siyaset Nevruza kapatma davası damga vurdu

Nevruza kapatma davası damga vurdu

22.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

HDP’ye açılan kapatma davasının gölgesinde gerçekleşen Diyarbakır’daki nevruz kutlamaları, olaysız sona erdi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, kapatma davasına vurgu yaparak, “Yeni yollar yaratacağız. Yeni yollar açacağız” dedi.

Nevruza kapatma davası damga vurdu

 

NAMIK DURUKAN Diyarbakır

Haberin Devamı

Nevruz Parkı’nda yapılan nevruz kutlamalarında yoğun bir katılım oldu. Coşkulu geçen kutlamada Sancar, partilerinin kapatmasına yönelik dava ile ilgili eleştirilerini sürdürdü. “Peki, hadi diyelim HDP’yi kapattılar, ya bu halkı ne yapacaksınız?” diye soran Sancar, şunları söyledi: “Biz halkımızın demokrasi, özgürlük ve barış umudunu siyaset, barış yoluyla gerçekleştirmek için mutlaka hep birlikte yeni yollar yaratacağız. Yeni yollar açacağız. HDP bir dükkan mı? Siz nereyi kapatıyorsunuz? HDP budur, HDP halktır, halk... HDP, umudun adresidir. Bu ülkeye özgürlüğü, demokrasiyi, barışı hep birlikte getireceğiz. Söz olsun, mutlaka başaracağız. Mutlaka kazanacağız. Biz gücümüzün farkındayız, biz gücümüzü haklılığımızdan, halkımızdan alıyoruz.”

Haberin Devamı

Kalemler toplandı

Nevruz kutlamaları nedeniyle Diyarbakır’da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Zırhlı araçlar kavşaklara konuşlandırıldı. Alana girenler, Kovid-19 önlemleri kapsamında HES kodu ile giriş yaptı. Alana giren gazetecilerin kalemleri de kontrol noktasında güvenlik gerekçesi ile alındı. Meydanı dolduranlar, polisin sahneden yaptığı uyarılara rağmen sürekli terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, protokolde Sancar’ın yanına oturdu.