Siyaset Obamanın sözlerini beğendi

Obamanın sözlerini beğendi

27.01.2009 - 16:54 | Son Güncellenme:

.

Obamanın sözlerini beğendi

İKÖ Genel Sekreteri Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, ABD Başkanı Barack Obama'nın, İslam dünyasına müspet şekilde yaklaştığını ve İslam dünyasıyla karşılıklı saygı temeli üzerine temaslarının kurulacağını söylemesinden memnin olduklarını söyledi. Prof.Dr. İhsanoglu, ABD Başkanı Obama'nın İslam dünyası ile ilgili açıklamalarına İKT Enformasyon bakanları Toplantısı'nın yapıldığı Fas’ın Rabat kentinden yanıt verdi. İhsanoğlu, Obama’nın açıklamalarını saygıyla karşıladığını ifade etti. İKT, Obama’nın resmi mektubunu bekliyor. Mektubun gelmesi halinde Müslüman dünyası ile işbirliğini üstlenecek. Öte yandan İKT Obama’ya gönderdiği mektup üye ülkelere dağıtıldı. Toplantıda mektup gündemi oluşturdu.

Haberin Devamı


Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, konuşmasından sonra Başkan Obama’nın ilk resmi açıklamasını, El Arabiya Televizyonu’na yaparak, ABD ile İslam dünyası arasında 20-30 yıl önce mevcut olan saygı ve ortaklığa dayalı ilişkilerin yeniden kurulmasını önerdiğini anlatırken şöyle dedi:


“Açıklamamızda, yeni başkana İslam dünyasıyla münasebetlerinin nasıl olması gerektiği ve 8 yıllık hataların tekrarlanmaması, İslam dünyasında arzu edilen, hepimizin arzu ettiği değişimlerin zorlayarak değil, teşvik ederek olması ve karşılıklı güvenin teslim edilmesini vurguluyorduk. Başkanın konuşmasında, bunlara işaret ettiğini, konuşmamı yaparken gelen nottan gördüm. Kendisin İslam dünyasına müspet yaklaştığını ve İslam dünyasıyla karşılıklı saygı temeli üzerine temaslarının kurulacağını ifade ediyor. Bize daha önceden gelen gayri resmi mesajlar da bu istikametteydi. 20 Ocak’ta kendisinin görevi devraldığı gün yayınladığımız uzun mesajın cevabı bu şekilde çok kısa süre içinde gelmiş oldu.”

Haberin Devamı


Prof.Dr. İhsanoğlu, Başkan Obama’nın İKT’ye yönelik resmi cevabını da gönderdiğini öğrendiğini ve kendilerine ulaştığı zaman da açıklayacaklarını belirtti.