Siyaset ‘Ok yaydan çıktı dönüş yolu kapandı’

‘Ok yaydan çıktı dönüş yolu kapandı’

27.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kıbrıs’ta iki ayrı devlet varlığının artık herkesçe kabul edilmesi gerektiğini belirterek, AB’yle birlikte ABD’nin, bunun yanında Rum-Yunan ortaklığının iki devletli çözüm teklifini kabul etmemesinin Kıbrıs Türklüğü için önemsiz bir ayrıntıdan ibaret olduğunu bildirdi.

‘Ok yaydan çıktı dönüş yolu kapandı’

ANKARA Milliyet - Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, “Rumların küstahça Kıbrıs Türklüğüne azınlık muamelesi yapmasının tarihi gerçeklerle bağdaşmayan, coğrafyanın ruhuyla örtüşmeyen bir hezeyan, çarpıklık ve densizlik” olduğunu bu nedenle Kıbrıs’ta ortaklık devleti kurulmasının bugünkü ortamda imkansız hale geldiğini belirtti. Kıbrıs Türklüğünün “kendi kaderini tayin etmeye, kendi göbek bağını kendi kesmeye hazır ve kararlı olduğunu” vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

‘Bizim için yok hükmünde’

“BM himayesinde on yıllardır süregelen Kıbrıs görüşmeleri hiçbir işe yaramamış, deyim yerindeyse bir arpa boyu mesafe alınamamıştır. Kıbrıs’ta iki ayrı devlet varlığı artık herkesçe kabul edilmelidir. AB’yle birlikte ABD’nin, bunun yanında Rum-Yunan ortaklığının iki devletli çözüm teklifini kabul etmemesi Kıbrıs Türklüğü için önemsiz bir ayrıntıdan ibarettir. 46 yıl kapalı halde tutulan Maraş’ın mülkiyet haklarına riayet edilerek açılması, bu açılımın Kapalı Maraş’ın yüzde 3,5’ine tekabül eden pilot bir bölgede başlayacak olması pek çok çevreyi rahatsız etmektedir... ABD’nin ve BM Güvenlik Konseyinin bu açılımı reddeden açıklamaları ise Türk milleti nezdinde yok hükmündedir.”

Haberin Devamı

Bahçeli, “Ok yaydan çıkmış, geriye dönüş yolu kapanmıştır” derken, “Güney Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nikos Anastasiadis’in son gelişmelerden sonra, Kıbrıs Türklerine verilen AB pasaportlarının iptaliyle ilgili hazırlığa girmesi de nafile ve art niyetli bir siyasetin deşifresidir. Kıbrıslı Türklere ayrılıkçı diyen bu palikarya zihniyeti esasen Türk düşmanlığını geçim kapısı gören bir sefildir” ifadelerini kullandı.