Siyaset Oktay Saral kimdir?

Oktay Saral kimdir?

23.01.2014 - 18:04 | Son Güncellenme:

TBMM'de çıkan kavgada AK Partili Oktay Saral'ın attığı yumrukla CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın kaşı açıldı. Peki, Oktay Saral kimdir?

Oktay Saral kimdir

OKTAY SARAL KİMDİR?

Haberin Devamı

İnşaat Mühendisi; Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi.

Serbest inşaat mühendisliği yaptı. Beş yıl boyunca 1. Amatör Kümede futbol oynadı. 1999 yılında Of Belediye Başkanı seçildi ve bu görevini 2011 yılına kadar sürdürdü. Of Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanlığı, Ofspor Kulübü Başkanlığı, Kızılay Of Şube Başkanlığı görevlerinde bulundu.

İyi düzeyde İngilizce bilen Saral, evli ve 3 çocuk babasıdır.

OKTAY SARAL'A KINAMA CEZASI

TBMM'de yaşanan kavganın ardından birleşime ara verildi. Ara sonrası Meclis Genel Kurulu'nda Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral'ın yumruk atması sebebiyle iç tüzük gereği kınama cezası verilmesi gerektiğini söyledi. Oktay Saral'ın savunma yapmayacağının belirtilmesi üzerine Yakut, kınama cezasını Genel Kurul'a teklif etti.

Haberin Devamı

Yapılan oylama sonucunda AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral'a, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a yumruk atmasından dolayı kınama cezası verildi. Daha sonra Yakut, birleşime yarına kadar ara verildiğini açıkladı. Böylece Meclis Genel Kurulu kapandı.