Siyaset ‘Parti kapatma sonuç vermez’

‘Parti kapatma sonuç vermez’

16.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılmasına yönelik çıkışı konusunda, “parti kapatmanın Türkiye’de olumlu sonuçları görülmedi” ifadesini kullandı.

‘Parti kapatma sonuç vermez’

Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon programında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Kurtulmuş, reform paketi çalışmalarına ilişkin, “Biz isteriz ki özellikle Türkiye’nin çıkışı anlamına gelecek olan reform konusunda parlamentodaki diğer bütün partilerle de ortak bir noktaya gelelim. Dolayısıyla reform konusu parlamentodaki partilerle de tartışılacaktır” dedi.

Parti kapatma

Bahçeli’nin, “HDP’yi, Türk siyasetinin taşıma ve hazmetme kapasitesi dolmuştur. Bu terör ve bölücülük yatağı kapatılmalıdır” çıkışına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine ise Kurtulmuş şunları söyledi: “Türkiye milli beka meselesi olarak terörle mücadele ediyor. HDP’nin eline Türkiye partisi olmak için önemli fırsatlar geçti. Çukur eylemlerinde PKK’yı terör örgütü olarak görüyoruz diye tavır koymuş olsalardı bambaşka bir Türkiye’yi konuşuyor olabilirdik. HDP’ye, ‘terörle aranıza duvar örün’ diyoruz. Parti kapatmalarının Türkiye’de olumlu sonuçları görülmedi.”

Yazarlar