Siyaset ‘Provokatörlük yapıyor’

‘Provokatörlük yapıyor’

09.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şırnak’ın Uludere ilçesine ziyaretini sert bir dille eleştirdi.

‘Provokatörlük yapıyor’

ANKARA Milliyet - Bahçeli, “FETÖ’nün Siyasallaşma Sinsiliğine Hizmet Edenler” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun “aleni şekilde devlete saldırdığını, bununla yetinmeyip Erzurum ziyaretinden hemen sonra koşa koşa Uludere’yi ziyaret edip kabuk bağlamış yaraları açmaya çalıştığını” belirterek, bunun “su katılmamış bir provokatörlük” olduğunu öne sürdü. Bahçeli şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti’nde ‘Roboski’ diye bir yerleşim yeri olmamasına rağmen, bölücü terör örgütünün bu kirli üslubunu seslendiren Kılıçdaroğlu bir kez daha yaş tahtaya basmıştır. Uludere ilçesinin Ortasu köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde yaşanan müessif hadisenin üzerinden geçen 11 yıl sonra helalleşme maskesi altında bölücü tezlere destek vermek, terör örgütünün değirmenine su taşımak aymazlık ve tabansızlıktır.”

Haberin Devamı

Bahçeli, “Uludere’den Roboski, Türkiye’den de Kürdistan çıkarmayı düşleyen kim olursa olsun akıbeti felakettir, bu çerçevede yanlış hesap yüklü bir maliyetle Türk milletinin kutlu iradesine çarpıp bölücü ittifakın tepesine binecektir” değerlendirmesini yaptı. “Zillet ittifakı PKK’nın kanlı ve kahredici istikametindedir. FETÖ de ahtapot gibi bu ittifakı sarmış, uyuşturmuş, akıl ve siyasetine ambargo koymuştur” diyen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

‘Kaçak güreşmeyin’

“CHP ve diğer vagon partileri eğer FETÖ’yü siyasallaştırma hususunda gizil ve gizli bir hedefin takipçisi ise bunu milletimizin karşısına çıkıp anlatacak yürekli tavrı gösterebilmeli ve kararı da Türk milletine bırakmalıdırlar. Bizim nazarımızda PKK ile FETÖ arasında hiçbir fark yoktur. Hiç kimse minderden kaçmamalı, kaçak güreşmemelidir. Siyasi namus gereğince herkes tercihini yapmalı, nerede durduklarını, kimlerle yanak yanağa verdiklerini, nasıl bir emel ve hedef birlikteliği içinde yer aldıklarını açıklamalıdır.”

Haberin Devamı

Bahçeli, ABD’nin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e sahip çıktığına dikkat çekerek şunları kaydetti: “Terörist başı Gülen’i Türkiye’ye iadeye yanaşmayan ABD yönetimi, Washington ile Pensilvanya arasında casusluk ve istihbarat köprüsü değil, siyasi bağlantı kuracak tavrı gösterebilmelidir.”