Siyaset‘Sahada karşılığını veririz’

‘Sahada karşılığını veririz’

10.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Arap Birliği’nin Türkiye karşıtı bildirisini olumlu karşılayan Yunanistan’a tepki gösterdi.

‘Sahada karşılığını veririz’

AK Parti MYK toplantısı sürerken açıklama yapan Çelik, “Birtakım devletlerin Türkiye ile bilek güreşi yapmak için Yunanistan’ı yanına almasını, kalıcı bir ittifak zannetmesinler. Yarın onlar gider, Yunanistan yine Türkiye ile baş başa kalır bu bölgede. Arap Birliği’nin Türkiye karşıtı bildirisini Yunanistan’ın olumlu karşılamasını not ediyoruz. Dostluk adı altında Türkiye’ye husumet formu organize etmeye çalışıyorlar. Gerekli şekillerde ve gerekli şartlarda sahada karşılığını vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Mısır ile ilişkiler konusuna da değinen Çelik, “Akdeniz’de yeni bir durum söz konusu. Hidrokarbon kaynaklarının kullanılmasıyla ilgili ortaya çıkan büyük hareketlilik Akdeniz’de kıyıdaş olan ülkelerin ortak formüller bulmasını gerektiriyor. Mısır’la bunları konuşabilecek zeminlerimiz vardır. Ama Türkiye geçmişteki ilkeli tutumundan vazgeçmiş değildir. Bölgedeki bu gelişmelerin konuşulmasıyla ilgili zaruretler açısından bu mekanizmalar her aşamada mümkündür. Bu karşılıklı olarak aynı yaklaşımın söz konusu olmasına bağlıdır” diye konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler