Siyaset Sanatta 3 sektöre destek müjdesi

Sanatta 3 sektöre destek müjdesi

09.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TBMM’deki bütçe görüşmelerinde Kovid-19 sürecinde zor günler geçiren müzik, tiyatro ve sinema sektörüne verilecek destekleri açıkladı.

Sanatta 3 sektöre destek müjdesi

Ersoy, özetle şöyle konuştu:

SİNEMA:
Anadolu’da bir veya iki salonu olan işletmecilerimize 15 milyon lira yerli film gösterim desteği sağlayacağız. Başvuruları 30 Aralık’a kadar topluyor, ödemelere de ocakta başlıyoruz.

ÖZEL TİYATROLAR: 2019-2020 sanat sezonunda özel tiyatrolarımıza ayrılan 6 milyon 100 bin liralık destek 2020, 2021 sezonunu kapsayan dönemde yaklaşık 3,5 kat artırılmış ve 21,5 milyona çıkarılmıştır. Özel tiyatrolarımızda turne desteği ve Dijital Tiyatro Ek Projesi adı altında 2 yeni programla 15 milyon lira ilave destek vereceğiz. Turne desteği başvurularını almaya başladık, dijital tiyatro başvurularını da 30 Aralık’a kadar alıyoruz. Bu destek programlarının ödemelerine ocak itibarıyla başlayacağız.

MÜZİK: “Müzik Hayattır Projesi” kapsamında 20 ilde 405 Roman müzisyeni dijital kayıt desteği verdik. Deneme amaçlı yaptığımız bu projeyi büyütme kararı aldık. Pandemi döneminde geliri olmayan, desteğe ihtiyacı olan müzisyen, müzik emekçileri, yorumcu ve eser sahiplerini kapsayan bir projeyi 11 Aralık’ta detaylarıyla birlikte ilan edeceğiz. Başvurularda dernek veya sendika üyesi olma şartı aramayacağız. Aylık seyyanen 1 bin lira, üç ay süre ile toplamda 3 bin lira ödeyeceğiz. Aralık ayı içinde başvuruları toplayacak ocak, şubat ve mart aylarında ödemeleri yapacağız.