12.08.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:
ANKARA Milliyet
Yunanistan ile Türkiye arasındaki Akdeniz’de sondaj gerilimi sürerken, Ankara’da Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerinin envanterinin geliştirilmesi noktasında önemli bir toplantı yapıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle 8 aydır yapılmayan SSİK toplantısı, Erdoğan’ın başkanlığında dün Beştepe’de gerçekleştirildi. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, bakan yardımcıları ile ilgili çalışanlar katıldı.
‘Yeni projeler’
Toplantı sonrası İletişim Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve güvenlik birimlerimizin kullandığı yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik elektronik harp, siber güvenlik, muhabere, silah, mühimmat, füze ile muhtelif platformlara ilişkin çeşitli projeler karara bağlanmıştır. Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve güvenlik birimlerimizin son dönemde sınırlarımız içinde ve sınır ötesinde büyük bir başarıyla sürdürdüğü harekâtlarda kullandığı pek çok sistemin Türk savunma sanayiinin tasarladığı, geliştirdiği ve ürettiği ürünler olduğu gündeme getirilerek, yerli ve milli savunma sanayiinin önemi ve değeri bir kez daha vurgulanmıştır. Kovid-19 kaynaklı salgın sürecinde savunma sanayimizin kritik projelerde herhangi bir aksamaya izin vermeden çalıştığı, yerli ve milli teknoloji alanında önemli başarılara imza attığı belirtilen toplantıda, salgın sonrası dönemde de çalışmaların büyüyen bir kararlılıkla devam edeceği, sektörler arası tecrübe paylaşımına ve ihracata özel bir önem verileceği dile getirilmiştir. Türkiye tam bağımsız savunma sanayii yolunda kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir.” Ortalama 3 ayda bir toplanan SSİK’in önceki toplantısı 12 Aralık 2019’da yapılmıştı.
Azerbaycanlı bakanları kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ile Savunma Bakanı Zakir Hasanov’u kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen ve yaklaşık 45 dakika süren kabulde Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da yer aldı.