Siyaset ‘Seçimin ana tartışması yeni anayasa olabilir’

‘Seçimin ana tartışması yeni anayasa olabilir’

07.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türk Parlamenterler Birliği İstanbul Şubesi’nin “Anayasalar ve Siyaset” konferansına katıldı. Kadıköyde bulunan Filizli Köşk’teki toplantıya Şentop’un yanı sıra Türk Parlamenterler Birliği İstanbul Şubesi Başkanı İdris Güllüce ve Türk Parlamenterler Birliği İstanbul Şubesi Başkan Yardımcısı İlhan Albayrak ve davetliler katıldı.

‘Seçimin ana tartışması yeni anayasa olabilir’

Şentop, burada yaptığı konuşmasında, “Parlamenter sistem İngiliz sistemidir ve monarşilerin sistemidir. Krallıkların sistemidir. İyi işleyen bir sistem değil. Şu anda Avrupada 7 ülke parlamenter sistem, ülkede hükümet kurma konusunda sorunlar yaşıyor” dedi.

Haberin Devamı

Başkanlık sistemindeki tek adam eleştirileriyle ilgili olarak da Şentop, “Bütün sistemlerde bir tek adam var. Tek adam dediğimiz şey son kararı tek kişinin vermesi meselesidir. Parlamenter sistemde çok adam mı var? diye itiraz edenlere soruyorum. Kaç adam lazım? Size göre kaç adam olması lazım?” ifadelerini kullandı.

Şentop yeni anayasa konusunda da “Ben yeni anayasa tartışmasına uygun bir ortam olduğunu düşünüyorum halen fakat henüz sıcak bir tartışma ortamına gelmedi. Belki önümüzdeki seçimlerin temel tartışma konusu yeni anayasa konusu olur, olabilir” dedi.l İstanbul DHA