Siyaset Son dakika...İzmir bayrağı ve İzmir parası açıklamasına peş peşe tepkiler

Son dakika...İzmir bayrağı ve İzmir parası açıklamasına peş peşe tepkiler

22.06.2020 - 15:01 | Son Güncellenme:

Son dakika haberi... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'İzmir bayrağı' ve 'İzmir parası' diyen belediye başkanı bağımsızlığımızın ve vatanımızın kurtuluşunun sembol isimlerinden olan İzmir'imizi sürekli zararlı gündemlerin içine çekiyor.' ifadelerini kullandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bayrak ve paradan bahsetmek, ayrı bir devlet noktasında bir şeyden bahsetmektir. Dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanının, yani bir şehrin seçilmiş en üst noktasındaki görevde bulunan bir kişinin böyle bir düşünceyi ifade etmesi dahi bence sorgulanmaya muhtaçtır." dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "kente özgü bayrak ve para" açıklamalarını doğru bulmadığını belirtti.

Son dakika...İzmir bayrağı ve İzmir parası açıklamasına peş peşe tepkiler

Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada, güzel İzmir'in marka şehirlerden biri olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Hükümetin İzmir'in dünya kentleri arasında ayrıcalıklı bir yer edinebilmesi için kente aralıksız olarak büyük yatırımlar yaptığını anımsatan Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in siyasi tartışmaları sisli bir alana sürüklediğini kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bunların yerine kentin belediye kaynaklı hizmet sorunlarına el atması gerektiğinin altını çizen Çelik, şöyle devam etti:

"Bir siyasetçinin 'tarihte İzmir'in bayrağı varmış' diyerek, bugün bu taleplerin hangi zehirli amaç için dillendirildiğini bilmesi gerekir. Biraz sağduyu, biraz basiret bunu anlamaya yeter. Bu sözlerin Türkiye Cumhuriyeti açısından nereye düştüğünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı hariç herkes biliyor. Buna benzer sözlerin hangi amaca dönük olarak dillendirildiği belliyken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın 'düşündüm ama yanlış anlaşılır diye vazgeçtim' gibi örtülü yollara kapı açmaması gerekir."

Haberin Devamı

Her gün bir siyasi öngörüsüzlük duymaktan bıktıklarını ifade eden Çelik, " 'İzmir bayrağı' ve 'İzmir parası' diyen belediye başkanı bağımsızlığımızın ve vatanımızın kurtuluşunun sembol isimlerinden olan İzmir'imizi sürekli zararlı gündemlerin içine çekiyor. Hizmet üretemeyen bu zihniyetin, toksik ve zehirleyici gündemlerle gerçek gündemi sabote ettikleri bilinen bir gerçektir. İzmir'in toksik tartışmalara değil, elle tutulur belediye hizmetlerine ihtiyacı vardır." değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, İzmir'in her zaman güzel olacağını, hiçbir toksik siyasi gündemin kenti kirletemeyeceğini belirtti.

Son dakika...İzmir bayrağı ve İzmir parası açıklamasına peş peşe tepkiler

Son dakika...İzmir bayrağı ve İzmir parası açıklamasına peş peşe tepkiler

Son dakika...İzmir bayrağı ve İzmir parası açıklamasına peş peşe tepkiler

AK PARTİLİ MUŞ'TAN DA AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da konuyla ilgili bir paylaşım yaptı.

AK Partili Muş açıklamasında, 'CHP-HDP zihniyetinin sinsi amaçları birer birer ortaya çıkıyor. Tunç Soyer İzmir’e ayrı bayrak ve para talebinde bulunmuş. Bu planın gayesi bölücülere altyapı hazırlamak! Belli ki bunu sadece İzmir için değil başka yerler için de planlıyorlar! Bölücülüğe asla müsaade etmeyiz!' dedi.

Son dakika...İzmir bayrağı ve İzmir parası açıklamasına peş peşe tepkiler

BİR TEPKİ DE HAMZA DAĞ'DAN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AA muhabirine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in video konferans ile yaptığı bir görüşmede kullandığı ifadelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

İzmir'i ve İzmirlilerin kıymet verdiği değerleri iyi bildiklerini dile getiren Dağ, "Başkanımız böyle bir açıklamayı, böyle bir düşünceyi, böyle bir fikri hangi motivasyonda düşündü, o toplantıda dile getirdi işin doğrusu bilemiyoruz. Ben İzmir'in 4,5 milyona yakın nüfusunun kahir ekseriyetinin milli, manevi duygular noktasında ciddi bir hassasiyeti olduğunu biliyorum." diye konuştu.

İzmir'de hangi partinin tabanına bakılırsa bakılsın, Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olarak ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu gayet iyi bildiğinin görüleceğine dikkati çeken Dağ, "Bayrak ve paradan bahsetmek, ayrı bir devlet noktasında bir şeyden bahsetmektir. Dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanının, yani bir şehrin seçilmiş en üst noktasındaki görevde bulunan bir kişinin böyle bir düşünceyi ifade etmesi dahi bence sorgulanmaya muhtaçtır, sorgulanma gereği vardır. Ben İzmirliler adına Büyükşehir Belediye Başkanının bu konudaki motivasyonunun ne olduğunu açıklamasında fayda görüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE GÜNDEMİNE SADECE GAFLA İLGİLİ KONULARDA GELDİ"

Soyer'in sözlerinin gaftan ibaret olmasını temenni ettiğini dile getiren Dağ, "Yoksa beyinde farklı bir düşünce söz konusu da bu biraz daha erken mi telaffuz edildi, erken mi dile getirildi bunu da bilmek bizim İzmirliler adına Başkandan isteğimiz ve talebimizdir, bunu da İzmir kamuoyuna ve Türkiye kamuoyuna Sayın Başkanın açıklamasında fayda var." diye konuştu.

Dağ, "Bir yıllık süre zarfına şöyle baktığımızda Kıbrıs meselesi, törenlerdeki dansla ilgili konular, İzmir'de Çav Bella ile ilgili hususlar, yine troll hesaplardan atacağı tweeti kendi hesabından atması olsun Büyükşehir Belediye Başkanımızın gündeme geldiği hususlar, açıkçası tamamen gafa dair hususlar. Bir senelik görev süresince Türkiye gündemine sadece gafla ilgili konularda geldi." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"İZMİR'İN HİZMETE ÇOKÇA İHTİYACI VAR"

Bir belediye başkanının gündeme gelmesi gereken hususun yaptığı hizmetler olması gerektiğine vurgu yapan Dağ, şunları kaydetti:

"İzmir'in hizmete çokça ihtiyacı var ve İzmir'in bir an önce çözülmesi gereken önemli meseleleri var. Bunların büyük bir kısmı da Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından çözülmesi gereken hususlar. Dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu tarzdaki hususlara zaman ayırarak değil de daha İzmir'in ekmeğini büyütecek, altyapısını çözüme kavuşturacak, ulaşımını neticelendirecek noktalarda bir çalışma yapmasında işin doğrusu fayda görüyorum. Bu hususlarla gündeme gelmek Büyükşehir Belediye Başkanının diğer hususlarda, hizmet hususunda başarılı olmadığı noktasında bir mana ortaya çıkartır. Onun için de bundan sonra daha İzmirliler'in menfaatine hususlarda gündeme gelmenin veya bunları konuşmanın çok daha doğru olduğu kanaatindeyim."

BİR TEPKİ DE İYİ PARTİ'DEN

İYİ Parti, AK Parti ve MHP İzmir milletvekilleri, Soyer'in online olarak katıldığı bir video konferansta "kente özgü bayrak ve para" açıklamalarına tepki gösterdi.

Dervişoğlu, Soyer'in açıklamalarını yüzeysel dinlediğini, kentin sıradan bir şehir olmadığını, İzmir'in Türkiye açısından önemli bir yer olduğunu belirtti.

İzmir halkının küçük tartışmalarda boğulmak istemediğini ifade eden Dervişoğlu, "İzmir halkı kendisini doğru ve ehil yöneticiler yönetsin istiyor. İzmir'de maceraperest adımların atılmasını da yerinde bulmam. Doğru bulmuyorum. İzmir'in tarihi ile ilgili Tunç Bey'in doğru kaynaklardan bilgi edindiği kanaatini taşımıyorum. İzmir'in tarihiyle, tarih sahnesindeki yeriyle ilgili gelecek düşüncesi ve vizyonuyla ilgili doğru yerlerden enformasyon alması lazım." diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Hasan Tahsin'in düşmana ilk kurşunu sıktığı, kurtuluş mücadelesinin başladığı ve nihayete erdiği kent olan İzmir'in bu aziz vatanın en kadim unsuru olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"9 Eylül 1922 günü, Yüzbaşı Şerafettin'in İzmir Hükümet Konağı'na astığı ay yıldızlı al bayrağımız bir daha asla inmeyecektir. ‬Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, kahraman silah arkadaşlarının, bu toprakları Kuva-i Milliye ruhuyla bize vatan yapan tüm aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bize öğrettiği bir şey var; milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, bölünemez. ‬(Soyer) İzmir için bir eyalet planı olduğunu itiraf ediyor. İzmir'e ve İzmir'in temsil ettiği değerlere bundan daha büyük saldırı olamaz. Vatan, kişinin hem doyduğu hem de gözyaşının aktığı yerdir. Çanakkale Harbi, Kurtuluş Savaşı ve İstiklal Marşı'dır. Hasan Tahsin'dir, Yüzbaşı Şerafettin'dir, 9 Eylül'dür, İzmir'dir. Vatan, bizim evimizdir."

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu da Soyer'in açıklamalarına tepki göstererek, "İzmir'in bir bayrağı, parası, toprağı şanı ve şerefi var ama bir belediye başkanı yok." dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise İzmir'in kurtuluş ve kuruluşun şehri olduğunu vurgulayarak, "İzmir, ay yıldızlı bayrağımıza ayak bastırmayanların şehridir. İzmir'in, vatanseverliği, ülkesinin bölünmez bütünlüğü söz konusu ise neler yapabileceğini unutma gafletidir bu. Soyer, açıkladığı bölen, ayrıştıran projelerini gerçekleştirme hayallerini kursa da önce İzmirliler buna müsaade etmeyecektir." ifadelerini kullandı.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de "İtiraf bu. Biz artık Tunç Soyer'in gizli bir ajandası olduğu şüphesinin kesinleştiğini düşünüyoruz. Bölünmez bütünlüğümüzün bu kadar bariz saldırı altında olduğunu düşünüyoruz. İzmir, milli değerler ve üniter yapımızdan yanayken Soyer'in eyalet sistemini hatırlatan açıklamaları son derece tehlikeli ve düşmancadır. İzmir'in bir tek bayrağı var, o da ay yıldızlı bayrağımızdır." dedi.