Siyaset Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faşistsiniz, faşist!

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faşistsiniz, faşist!

26.03.2017 - 12:50 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziosmanpaşa'daki toplu açılış töreninin ardından Esenler'deki toplu açılış töreninde de konuştu. İstanbul'daki mitingde kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlara 'faşist' dediğimiz zaman beyler rahatsız oluyor, 'Nazi' dediğimiz zaman rahatsız oluyor. Bak belgeyle konuşuyorum. Faşistsiniz, faşist!" dedi. Erdoğan, "Avrupa'da resmimin yanına silah koymuşlar. Terör örgütü yandaşları yürüyorlar, neresi burası İsviçre, Almanya, Belçika... Onların solak partileriyle teröristler beraber yürüyorlar.  Siz bizi üzüyor musunuz, üzüleceksiniz ve bu işin daha başı!" ifadesini kullandı.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faşistsiniz, faşist

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenler'de toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Şimdi diyorlar ki 'Neyiniz eksik de yönetim sistemini değiştirmeye çalışıyorsunuz?' Biz yönetim sistemini, kendi keyfimiz için değiştirmenin peşinde değiliz. Neyimizin eksik olduğunu 7 Haziran seçimlerinde gördük, değil mi? Bir fırsat yakaladılar zannettiler ki artık biz iktidarız. Siz iktidar olamazsınız çünkü sizin derdiniz başka." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Esenler'deki açılış töreninde konuştu:

Bizim atlarımızın nallarının uzandığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Bunlar hayır dediğine göre biz demek ki doğru yoldayız. En doğuyu en batıya, en kuzeyi en güneye yaklaştırıp milleti birbirine yaklaştıracağız.

Haberin Devamı

SİZ İKTİDAR OLAMAZSINIZ SİZİN DERDİNİZ BAŞKA!

Şimdi diyorlar ki 'Neyiniz eksik de yönetim sistemini değiştirmeye çalışıyorsunuz?' Biz yönetim sistemini, kendi keyfimiz için değiştirmenin peşinde değiliz. Neyimizin eksik olduğunu 7 Haziran seçimlerinde gördük, değil mi? Bir fırsat yakaladılar zannettiler ki artık biz iktidarız. Siz iktidar olamazsınız çünkü sizin derdiniz başka.

BENİM 16 NİSAN'A ÇIKACAĞIMIN GARANTİSİ VAR MI?

Muhalefeti dinleyen sanır ki Tayyip Erdoğan bu sistemi kendisi için değiştirmek istiyor. Benim 16 Nisan'a çıkacağımın garantisi var mı? Yok. Öyleyse, demek ki bu benim için değil ülkem için. Sultan Süleyman'a kalmayan dünya bize mi kalacak? Amacımız ülkemizi 2023 hedeflerine ulaşabileceği, terörle mücadelesini daha etkin bir şekilde yürütebileceği, dünyadaki saygınlığını yükseltebileceği bir sisteme kavuşturmaktır.

Haberin Devamı

TÜRKİYE TARİHİ BİR KARAR VERECEK!

Türkiye, dünyanın ve bölgemizin büyük bir dönüşüm içerisinde olduğu bu süreçte tarihi bir karar verecek. Bu meseleyi komik benzetmeleriyle şahsi hale getirenler, yalanlarıyla sulandıranlar, çarpıtmalarıyla başka tarafa çekmek isteyenlerin amacı başkadır. Onlar, Türkiye bu dönüşüm sürecini güçlü bir şekilde karşılayamasın, eskiden olduğu gibi sırtı yerden kalkmasın, hep birilerine muhtaç olarak yaşasın istiyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Gaziosmanpaşa'da toplu açılış töreninde seçmene seslendi.

Erdoğan'ın sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

"Hakkari'de dün 19, bu sabah Erzincan Kutu deresinde bu sabah 15 terörist etkisiz hale getirildi. Bu milleti bölemeyecekler, bu vatanı bölmek isteyenler bedelini ödeyecekler. Gaziosmanpaşalı bir kardeşim, İçişleri Bakanı'mız. Bu sabah bilgilerini aldım.

15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan FETÖ'cülerin ayıklanmasıyla ordumuzun operasyon gücü yükseldi. Teröristlerin inlerine girildi, gereği yapılıyor. Ordumuz mankurtlardan temizlendi. Fırat Kalkanı ile Suriye'deki oyunu tam ortasından bozduk.

Türkiye öyle kalkıp afra tafra yapılacak bir ülke değildir. İçeride de böyle tipler var. Televizyonları izliyorum. Kendi ülkesinin Cumhurbaşkanına karşı Avrupa'da terör örgütleri pankartlarla, resmin yanıbaşına silah koyuyor ve onların solak partileriyle oradaki terör örgütü, beraber yürüyorlar. Neresi burası? İsviçre, Hollanda, Belçika, Almanya. Bunları da söylediğimiz zaman beyefendiler rahatsız oluyor. Rahatsız olmayın, 'men dakka, dukka.' Siz, bizi üzüyor musunuz? Üzüleceksiniz ve daha bu işin başı.

Haberin Devamı

Açık konuşuyorum; her kim Türkiye'nin 'Suriye'de ne işi var?' diyorsa ülkemizin kötülüğünü istiyordur. Her kim 'Irak'la niye bu kadar ilgileniyoruz?' diye soruyorsa Türkiye'nin fenalığını düşünüyordur. Her kim 'Avrupa'daki gelişmelere niçin müdahil oluyorsunuz?' diyorsa kesinlikle milletimize husumeti vardır. Buradan komşularımıza ve oralardaki güçlere, özellikle de Avrupa ülkelerine, Avrupa'ya, Rusya'ya bir mesajım var; biz kimsenin düşmanı değiliz, bizim kimseye husumetimiz yok. Tam tam tersine her ülkeyle, her toplumla mümkün olan en iyi, en ileri, en samimi siyasi, ekonomik, sosyal ilişkiler kurmak, geliştirmek istiyoruz.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faşistsiniz, faşist

Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na 'diktatör' diyeceksin, bunlara 'faşist' dediğimiz zaman beyler rahatsız oluyor, 'Nazi' dediğimiz zaman rahatsız oluyor. Bak belgeyle konuşuyorum. Camilerimizin duvarına gamalı haç işaretlerini koyan siz değil misiniz? Onlara karşı verilmiş bir mücadeleniz var mı? Camilerimizi yakıp yıkmadınız mı? Solingen faciasını biz bir kenara koyabilir miyiz? NSU davasını bir kenara koyabilir miyiz? Hala çözmediniz, hala sürüncemede bekletiyorsunuz. Faşistsiniz, faşist.

Haberin Devamı

Hem içeride hem dışarıda 16 Nisan'da 'evet' çıkmasının önünü kesmek için adeta seferberlik ilan edilmiş durumdadır. Anayasa değişikliğiyle ilgisi olmayan öyle yalanlar ortaya atılıyor ki insanın aklı havsalası almıyor. Yurt dışında birtakım ülkeler bu konuda öylesine açık taraf olmuş durumdalar ki, ortada ne uluslararası anlaşmalar, ne diplomatik teamüller, ne nezaket kaldı. Sanki seçim Almanya'da yapılıyor, sanki Belçika'da, sanki İsviçre'de, sanki Hollanda'da yapılıyor. Size ne? Terör örgütleri Avrupa şehirlerinde polis koruması altında eylem yaparken, 'hayır' kampanyası yürütürken, 'Evet' diyenlerin üzerine atlarıyla itleriyle saldırıyorlar. İçeride de dışarıda da telaş büyük olduğuna göre ülke ve millet olarak doğru yoldayız demektir. Bunun için diyoruz ki 16 Nisan, Türkiye'nin bir daha koalisyon günlerine dönmeyeceğinin ilanıdır. 16 Nisan, Türkiye'nin ekonomik krizlere yol açan çatışma ortamlarına kapılarını kapattığının ilanıdır. 16 Nisan, daha çok büyüyecek, daha çok üretecek, daha çok istihdam edecek, daha çok ihracat yapacak bir Türkiye'nin yolunun açıldığı günün adıdır.

Haberin Devamı

Her kim gelip burnumuzun dibimde ülkemizi parçalamak için terör örgütleriyle iş birliği yaparsa külahları değişiriz. Terör örgütleri için Türkiye gibi bir ülkeyi karşısına alan her ülkeyi, aklına başına devşirmesi için uyarıyoruz. Bir taraftan NATO'da beraber olacağız. Bana silah vermeyecek, terör örgütüne silah verecek. Var mı böyle bir şey? Televizyon programlarında konuşanlara sesleniyorum; bu hesabı da iyi yapın. Dünyanın her yerinde kural aynıdır; terör örgütüne destek veren onlarla aynı saftadır."