Siyaset Son dakika: Türkiye'den Trump'ın Kudüs kararına büyük tepkiler!

Son dakika: Türkiye'den Trump'ın Kudüs kararına büyük tepkiler!

06.12.2017 - 21:04 | Son Güncellenme:

Türkiye'den Donald Trump'a Kudüs kararıyla ile ilgili ilk tepkiler geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarını açıklaması üzerine "Trump'ın kararını kınıyoruz" açıklamasını yaptı. Bu açıklamanın ardından Ankara'dan peş peşe kararı kınayan açıklamalar geldi. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bulunan Çavuşoğlu burada düzenlediği basın toplantısında "Türkiye olarak gerekli adımları atacağız" dedi.

Son dakika: Türkiyeden Trumpın Kudüs kararına büyük tepkiler

ABD Başkanı Donald Trump'ın dünya kamuyounun yoğun baskısına rağmen Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak resmen tanımasına Türkiye'den ilk tepki geldi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ,ABD lideri Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin, "ABD Yönetimi’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönünde yaptığı sorumsuzca açıklamayı büyük endişeyle karşılıyor ve kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Trump'ın kararını kınadığını bildirdi. Açıklama şöyle:" "ABD Yönetimi'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığı ve İsrail'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağı yönünde yaptığı sorumsuzca açıklamayı büyük endişeyle karşılıyor ve kınıyoruz.Bu karar uluslararası hukukun ve ilgili BM Kararlarının açık bir ihlalidir."

Haberin Devamı

"TÜRKİYE OLARAK GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ"

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bosna Hersek ve Sırbistanlı mevkidaşlarıyla düzenlediği basın toplantısında ABD'nin Kudüs kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Karara sadece Müslüman ve Hristiyan aleminden değil Musevi camiasından da tepkiler geldiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Türkiye olarak gerekli adımları atacağız" dedi.

TÜRKİYE'DEN ART ARDA TEPKİLER

ABD Başkanı Trump'ın skandal Kudüs kararının ardından Ankara'dan art arda tepkiler geldi...