Siyaset Son dakika... Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti! Meral Akşener'e şok suçlama

Son dakika... Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti! Meral Akşener'e şok suçlama

04.03.2021 - 11:05 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; İYİ Parti Kurucular Üyesi ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Mahkeme kararıyla dönen Ümit Özdağ, İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in FETÖ ile iltisaklılarla birlikte yürüdüğünü belirten Ümit Özdağ,, 'Vatanseverlere vermiş olduğum bir söz vardı. FETÖ, PKK ve diğer bölücü unsurlar, küreselleşmeye teslim olmuş gruplar sızamaz. Ben bu sızma ile mücadele ettim. Akşener'i bu rahatsız etmiş. İYİ Parti'nin iktidar olabilmesi için mart seçimlerinden 5 ay önce Akşener'e 7 sayfalık bir raporla İYİ Parti'nin seçimlere tek başına girmesi gerektiğini anlattım' açıklamasında bulundu.

Son dakika... Ümit Özdağ İYİ Partiden istifa etti Meral Akşenere şok suçlama

BAHAR ATAKAN / ANKARA

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinden istifa etti.

Haberin Devamı

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun için "FETÖ ile iltisaklı" olduğu iddiasını yineledi.

Parti kurucuları arasında yer alan Özdağ, bir televizyon kanalında İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında "FETÖ" ile ilgili iddiaları dile getirmesinin ardından disiplin kuruluna sevk edilmişti. Disiplin kurulu kararıyla Kasım 2020'de parti üyeliğinden kesin olarak ihraç edilen Özdağ, kararın iptali için dava açmıştı. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ocak 2021'de Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına ilişkin kararı iptal etmişti.

"BANA SALDIRMAYA, ALEYHİMDE KONUŞMAYA DEVAM ETMEKTEDİR"

İhraç kararının ardından partiye mahkeme kararıyla geri döndüğünü hatırlatan Özdağ, istifa gerekçesini açıklarken özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Meral Akşener'den davayı kazandıktan sonra görüşmek için randevu istedim. Demirtaş'ın evinde kahvaltı talebine ertesi gün olumlu cevap veren Akşener, benim talebime hala bugün kadar bir cevap vermediği gibi grup toplantılarında bana saldırmaya, aleyhimde konuşmaya devam etmektedir. Siyaseten iyi tanıdığım Akşener'in beni tekrar ihraç edecek kadar cesur olmadığını da biliyorum. Böyle bir adım atmaktan korkuyor. Ben kendimi bildim bileli Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğini savundum ve savunmaya devam ediyorum.

SİYASİ OMURGASIZLAR

FETÖ'cü derneklerin kurucusu ve yöneticisi olan, 30 Ağustos'u Türkiyelilerin bayramı diye kutlayan kriptolarla, Atatürk'ün Türk milleti anlayışını kabul etmeyen siyasi omurgasızlarla, HDP ile aynı masaya oturup anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesine göz yumanlarla, HDP'yi Kürtlerin temsilcisi olarak görüp HDP'nin kapatılmasına karşı çıkanlarla, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar aracılığıyla örtülü şekilde istila edilmesine ses çıkarmayanlarla, Türk milliyetçisiyim demelerine rağmen makamlarını, mevkilerini ve keselerini Türk milleti ve vatanından daha fazla sevenlerle, Atatürkçüleri, Türk milliyetçilerini belki de en önemlisi büyük umutlarla, büyük riskler alan Türk gençlerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir. Akşener, beni ihraç edecek kadar cesur değildir ama ben Akşener ile birlikte kurucusu olduğum, Kurucular Kurulu'nu kendisiyle birlikte oluşturduğum İYİ Parti'den istifa ediyorum.

Haberin Devamı

YENİ YOL HARİTASINI AÇIKLADI

Özdağ, "Bundan sonra nasıl devam edeceksiniz" sorusuna karşılık "Sayın Akşener bir araştırma yaptırmış. Şu soruyu sormuş: 'Ümit Özdağ İYİ Parti'den ayrılır ve ayrı parti kurarlarsa yüzde kaç oy alırlar.' Bu sorunun cevabı; yüzde 11 diyor. Ben, değerli arkadaşlarım, ülküdaşlarımla, vatansever, yurtseverlerle, İsmail Koncuk vekilimle uzun süreden beri istişarede bulunuyoruz. Meral Akşener'in merakı bizlerin parti kurduğu zaman, kaç oy alacağı şeklinde bir merak. Bizim böyle bir merakımız yok. Bizim merakımız Türkiye için, Türk milleti için, Atatürk'ün bize bıraktığı mirasın 21. yüzyıla taşınması için bir mücadeleden ibaret. Biz bu mücadeleyi Allah'ın izniyle ve Türk milletinin desteğiyle vereceğiz inşallah" dedi.

MERAL AKŞENER: ÜMİT ÖZDAĞ'A HAYATTA BAŞARILAR

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine geldi. Ankara’dan kara yoluyla ilçeye gelen Akşener’i, bir dinlenme tesisinde çok sayıda partili karşıladı. Partilileri tek tek selamlayan ve sohbet eden Akşener, daha sonra ilçe merkezine geçti. Prof. Dr. Nabi Avcı Caddesi’ndeki esnafı gezen Akşener, iş yeri sahipleriyle sohbet etti.

Esnaf ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Akşener, partisinden istifa eden İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın sorulması üzerine şunları söyledi:

“Öncelikle şunu söyleyeyim. 20 Ocak 2020’de başlattığım esnaf gezmesinin bugün Eskişehir ayağındayım. Sivrihisar ilçemizdeyiz. Esnafın dertlerini dinledik. Ona göre çare oluşturabilecek çözümleri hayata geçirmek için gayretlerimiz olacak. İktidarı bu konuda uyarmaya devam edeceğiz. Şimdi ben bugün milletin meselelerini, esnafın meselelerini, çifçinin, işsizin, emeklinin, hayvan yetiştiricisinin, gezdiğimiz her yer bunlarla ilgili gördünüz. Üniversite mezunu işsiz gençlerin sorunlarını dinleyip, onları kamuoyunun öznesi haline getirmeye gayret eden bir politikacıyım. ‘Sayın Özdağ’ın istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ dediniz. Kendisine başarılar diliyorum. Siyasi hayatında başarılar diliyorum. Bu an itibariyle yollar ayrılmış olduğu için prensibimdir benim. Ayrı bir yol tutan hiçbir siyasiyi peşinen suçlamak, hakaret etmek gibi bir tavrım bugüne kadar olmadı. Bizden ayrılmış milletvekilleri dahil olmak üzere. Dolayısıyla şimdi milletin huzuruna çıkıp, milletimiz herkesi tartacak. Temel hakem millettir. Hep birlikte göreceğiz, başarıları diliyorum, hayatta başarılar diliyorum”

Haberin Devamı

Akşener açıklamalarının ardından Sivrihisar ilçesindeki ziyaretlerini tamamlayıp, Alpu ilçesine geçti.

Yazarlar