Siyaset Son dakika: YSK kararını verdi! CHP'nin başvurusunu...

Son dakika: YSK kararını verdi! CHP'nin başvurusunu...

19.04.2017 - 14:39 | Son Güncellenme:

Yüksek Seçim Kurulu tarafından CHP'nin referandum iptaline ilişkin başvurusu reddedildi. Oylamada 10 üye ret oyu verirken 1 üye kabul oyu kullandı.

Son dakika: YSK kararını verdi CHPnin başvurusunu...

Türkiye'de pazar günü 18 maddelik anayasa değişikliği referandumu için 55 milyon 319 bin seçmen, sandığa gitti. Yapılan oylama sonunda "evet" oyları yüzde 51,40 "hayır" oyları oranı ise 48,60 oldu. CHP, 'mühürsüz oy' iddiasında bulunarak referandumun iptali için YSK'ya başvurdu. CHP'nin dışında bazı siyasi partiler ve vatandaşlarda YSK'ya itirazlarını iletti. Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) anayasa referandumuna ilişkin yapılan itirazları görüşmek üzere bugün toplandı.

Haberin Devamı

BAŞVURU REDDEDİLDİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), tam kanunsuzluk nedeniyle halk oylamasının iptaline ilişkin başvuruları reddetti. Karar, 10 üyenin ret, bir üyenin kabulüyle oy çokluğu ile verildi.

YSK'dan yapılan açıklamada CHP, HDP ve Vatan Partisi'nin 16 Nisan 2017'de yapılan anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasının tam kanunsuzluk nedeniyle iptaline ilişkin taleplerini değerlendirdi.

Açıklamada, "Halk oylamasının tam kanunsuzluk nedeniyle iptaline ilişkin talepler, bugün 10.30'da başlayan YSK toplantısında görüşülmüş, yapılan değerlendirmeler neticesinde her 3 talebin de ayrı ayrı oylanması sonucunda, 10 üyenin ret, 1 üyenin kabul yönündeki oyları ve oy çokluğuyla reddine saat 17.30 itibarıyla karar verilmiştir." denildi.

Haberin Devamı

MİLLETİN SÖZÜNÜN ÜSTÜNE SÖZ OLMAZ

Başbakan Binali Yıldırım da bugün Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı öncesi yaptı açıklamada yaptığı açıklamada, itirazlarla ilgili " Kararı YSK verecek. Bizim işimiz değil. YSK bugün bu itirazları değerlendirip açıklayacağını ilan etmiştir. İtiraz etmek haklarıdır anlayışla karşılıyoruz. İtirazların gideceği adres de YKS’dırMilletin sözü üzerine söz söylemek beyhudedir"ifadesini kullandı.

CHP ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURACAK

ANKARA'da CHP Yüksek Seçim Kurulu üyesi Mehmet Hadimi Yakuoğlu, YSK'nın referandumun iptaline ilişkin başvuruları reddetmesinin ardından önce Anayasa Mahkemesi'ne ardından ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracaklarını söyledi. (AA)