Siyaset Soylu’dan iki gazeteciye suç duyurusu: Kumpas tüm yönleriyle araştırılmalı

Soylu’dan iki gazeteciye suç duyurusu: Kumpas tüm yönleriyle araştırılmalı

20.05.2021 - 06:59 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazeteciler Hadi ve Süleyman Özışık hakkında “hakaret”, “iftira” ve “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım” ettikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Soylu’dan iki gazeteciye suç duyurusu: Kumpas tüm yönleriyle araştırılmalı

Soylu’nun avukatı Uğur Kızılca tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede, organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker hakkında daha önce suç duyurusunda bulunulduğu, firari Peker’in iş birliğinde olduğu kişilerin tespit edilmesinin de istendiği hatırlatıldı. Peker’in 18 Mayıs’ta sosyal medya hesabından, başlatılan soruşturmaları sulandırma, kamuoyunda kendi lehine algı oluşturma çabasıyla Hadi Özışık ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin 2 video yayınladığı aktarılan dilekçede, videonun içeriğinden, Bakan Soylu’nun, Peker ile Hadi Özışık arasında gerçekleşen görüşmeden ve geçen olaylardan bilgisinin olmadığının net şekilde anlaşıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

1 yıldır görüşmedi

Dilekeçede, şu ifadelere yer verildi: “Diğer yandan bu görüşme aslında şüphelilerin acizliğini, müvekkilime yönelik kumpaslarını da net bir şekilde ortaya çıkarmaktadır. Müvekkilimin video içeriğinde kendisiyle görüşmeye geldiği iddia olunan Süleyman Özışık ile 20 Haziran 2020’den bu yana görüşmesi olmamıştır. Hadi Özışık da bu yönde bir talepte bulunmamıştır. Buna rağmen videoda Hadi Özışık’ın müvekkilimin ismini, tanışıklığını kullandığı, video içeriğiyle ilgili yönlendirmeler yaptığı görülmektedir.”

“Video içeriği incelendiğinde bu videoların önce bundan yararlanacak olan terör örgütleri mensuplarına, bunlarla iş birliği halinde olan bazı siyasilere ve firari şüpheliyle iş birliği halinde olan kişilere servis edildiği anlaşılmaktadır” denilen dilekçede “Şüpheli Özışık müvekkilimin bilgisinin olmadığını, müvekkilimin isminin kullanıldığını kabul eden bir özür beyanı yayımlamıştır. Ancak bu özür beyanı şüpheli hakkında iddia ettiğimiz suçtan kurtulması için yeterli bir sebep değildi” ifadelerini kullandı. Dilekçede, “Müvekkilim, organize suç örgütü lideri firari şüphelisinin kendisinin düşmüş olduğu aciz durumdan kurtulmak için  sığındığı çevrelerin eline tutuşturduğu senaryolarla yayımladığı uydurma videosuyla ilgili gerekli yasal başvuruları yapmıştır” denildi.

Haberin Devamı

‘Eninde sonunda yakalanacak’

“Şikayetimize konu sözde görüntülü görüşmeye dair video da tıpkı diğeri gibi bu amaçla yapılmış özellikle müvekkilimin isminin kullanıldığı uydurma ve hayali senaryolar içeren bir videodur” denilen dilekçede, şu ifadeler kullanıldı: “Şüpheli eninde sonunda yakalanacak ve iş birliği halinde olduğu kişilerle birlikte mutlak surette yargılanacaktır. Dolayısıyla firari şüphelinin müvekkilim tarafından dolaylı ve doğrudan muhatap alınması mümkün değildir. Ülkemizin ve milletimizin 2023, 2071 hedeflerine huzur ve güvenle, tam bağımsız olarak ulaşmak elbette saldırısız olmayacaktır. Ancak organize suç örgütü lideri firari şüphelisi ile içerden ve dışardan iş birliği halinde olduğu şüphelilerin başlattığı mafya saldırısının, kumpasların tüm yönleriyle soruşturma tedbirlerine başvurmak suretiyle araştırılması ve şüphelilerin cezalandırılması için ceza davası açılması büyük önem arz etmektedir.”

Haberin Devamı

‘Uluslararası bir operasyon var’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber’de soruları yanıtladı. Soylu, şunları kaydetti:İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber’de soruları yanıtladı. Soylu, şunları kaydetti:

MESELE BAKANLIK DEĞİL BAŞKA İŞLER DE VAR: (CHP’li Dursun Çiçek’in HDP’ye bakanlık açıklaması) Fikrim yok, bilgim var. Ben size belgesini gösteririm. Mesele bakanlık değil başka işler de var. İki bakanlık yaklaşık 6-7 aydır pişiyor. Birisi başkan yardımcılığı öteki de Kültür Turizm Bakanlığı. Bu dillendirilen talep. 

İÇİNDE FETÖ VAR: Esrar, kokain, eroinde sürekli operasyon yapılıyor. Bataklık operasyonunda ne oldu? Kim var? İki baron yakalandı. Kemal Bey ‘baronlar nerede’ diyor ya. Bataklık operasyonunda dünyanın en büyük baronlardan bir tanesi yakalandı. Bunu Türkiye ilk kez duyuyor, bataklık operasyonu içerisinde FETÖ var ve buna ulaştık. (Sedat Peker ve Çetin Gönen’in birlikte resmini kastederek) Bataklık operasyonu içerisinde biraz önce resmi çıkanlar da var. Bunun nasıl büyük bir baron olduğunu anlatırsam herkesin aklı şaşar. ‘Kolombiya’dan Türkiye’ye gelen’ dedi Kılıçdaroğlu? Bunu kim söylemiş FETÖ firarisi söylemiş. FETÖ firarisi Sait Safa.

Haberin Devamı

HAYAT HAKKI TANIMAYIZ: (Sedat Peker’in iddiaları) Burada uluslararası bir operasyon var. Bu operasyonun nasıl, hangi ayaklar tarafından yönetildiğini ifade ettim.  (BAE’ye nasıl gitti?) Ben dava dilekçelerinde de ifade ettim. Bir takım muammma işler var. Hayatımda en nefret ettiğim mafya tipi örgütlerdir. Bunlarla mücadele etmek bizim namusumuzdur. Silmek, süpürmek, bir daha bu ülkeye musallat etmemek de bizim namusumuzdur. Bu operayonu yapan benim. Babamızın oğlu olsun, kim olursa olsun bu ülkede mafya tipi örgütlenme yapıları üzerinden haksızlık yapana hayat hakkı tanımayız. (Peker’e koruma) Benden bir buçuk yıl önce verilmiş, benim zamanımda da alındı. Devlet dönem dönem koruma verir. Kobani davasında yargılananlarda da koruma var. Maraza çıkmasın diye bu yapılır.

Haberin Devamı

THODEX YÖNETİCİSİ FATİH ÖZER: Bizim kanaatimiz Arnavutluk’ta. Başka ülkeye geçtiği noktasında herhangi bir bilgimiz yok. Nerede olduğunu da biliyoruz. Alacağız inşallah.

Arama görüntülerini paylaştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in evinin aranmasına ilişkin görüntüleri de canlı yayında paylaştı. Görüntülerde, Peker’in eşinin kıyafetlerinin ve özel eşyalarının bulunduğu alandaki arama çalışmalarının kadın polisler tarafından yapıldığı görülüyor. Arama esnasında polislerin evde buldukları silahlarla ilgili tutanak tuttukları anlar da kayıtlarda yer alıyor.