Siyaset Sözlü kalkacak torpil bitecek

Sözlü kalkacak torpil bitecek

19.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri gençlerin geleceklerini artık yurt dışında aradığını belirterek, “Bütün gençlere şunu söylemek isterim; sizden çalınan her şeyi, onlardan alıp, size iade edeceğim. Hakkınızı teslim edeceğim” sözü verdi

Sözlü kalkacak torpil bitecek

Mehtap Gökdemir -  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Bilim Platformu’nca hazırlanan Politika Notu’ndaki yazısında, gençlere vaatlerini açıkladı. CHP iktidarında ilk altı ay içinde gençlerin özgürlüğü yaşayacağını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Gençlerden alınan her şeyi gençlere iade edeceğiz” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, yurt sorunundan işsizliğe pek çok alanda gençlere yönelik atacakları adımları ve hayata geçirecekleri projeleri yazısında özetle şöyle aktardı:

Haberin Devamı

‘Çok şey değişecek’

“Bütün gençlere sesleniyorum; sizler hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bugünü, hem de yarınısınız. Bütün gençlerle gurur ve onur duyuyoruz. Öyle bir tablo inşa ettiler ki, gençler geleceklerini Türkiye’de değil neredeyse yurt dışında arıyorlar. Bütün gençlere şunu söylemek isterim; sizden çalınan her şeyi, onlardan alıp, size iade edeceğim. Size hakkınızı teslim edeceğim. CHP iktidara geldiğinde gençler bana her türlü eleştiriyi özgürce yapacaklar. Ben de o eleştirilerden ders alacağım. Partimiz iktidar olduğunda altı ayda çok şey değişecek.

Yurt sorununu bir yılda çözeceğim. İkişer kişilik odalar, sıcak suyu, internet bağlantısı her şey olacak. Gençler altı ayı bir köşeye yazsın, en ufak bir endişeleri olmasın. Altı ayda özgürlüğü, baharı görecekler. KYK borcu olanlar var. Faizlerini bir hafta içinde sileceğim. Ödemiş olan varsa iade edeceğim. İşe girip sigorta primleri yatınca ana paralarını taksitle isteyeceğiz.

Haberin Devamı

‘Söz veriyorum’

Bir ülke dünyada söz sahibi olmak istiyorsa tek yolu üniversitelerdir. Bu nedenle; CHP iktidarında üniversitelerin bilimsel özerkliği olacak. Her türlü düşünce özgürce tartışılacak. Aynı zamanda üniversitelerin mali özerkliği olacak. Üniversiteler kendi rektörünü kendi seçecek. Bütçedeki en büyük kaynağı eğitime ayıracağız. En büyük yatırımı insana yapacağız. Eğitim sistemini baştan aşağı değiştirmek zorundayız. KPSS’ye giriyor, yüksek puan alıyor ama torpil yoksa sözlüde eleniyorsunuz. Size söz veriyorum, sözlüyü kaldıracağız, torpili bitireceğiz. Kim başarılı olduysa, görevinin başında olacak. Size söz veriyorum; yaşadığınız kente asla ihanet edilmeyecek. Güzel bir Türkiye’de, güzel bir ortamda yaşayacaksınız. Doğayı koruduğumuzu göreceksiniz. Bizim dışımızdaki can dostlarımızın korunduğunu da göreceksiniz.”

Savcılara son çağrım: Vaktimiz daralıyor

CHP  lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Poyraz’ın yaşamını yitirdiği HDP İzmir il binasına yönelik saldırının ardından, önceki gece sosyal medya hesabından “Bu ülkenin namuslu savcılarına son kez sesleniyorum” notuyla bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu video mesajında şunları söyledi: “Deniz’i öldürdüler. İstiyorlar ki bu ülkede hiçbir genç mutlu olmasın. Kaçan kaçsın, kalan da ölsün. Kahvaltı ederken Deniz’i öldürdüler, katlettiler kızımızı. Onun için bu gece, namuslu, mert, vatansever savcılara son çağrımı yapacağım; biliyorum, azınlıkta kalsanız da hala vatansever olanlarınız var. Hâlâ oradasınız. Partileştirdiler savcılıkları ama hepinizi hala bitiremediler. Az kaldınız ama oradasınız... Biliyorum bu talebim tüm emeğinize mal olabilir. Sürebilirler sizi. Men edebilirler mesleğinizden, ama aynı zamanda biliyorum ki, içiniz içinize sığmıyor. Siz bu ülkenin evlatlarısınız. Atatürk’ün ruhu hala içinizde yaşıyor. Bu ülkenin namuslu evlatları, vaktimiz hızla daralıyor. Soruşturma açmaz iseniz, daha çok provokasyonla karşı karşıya kalacak ülkemiz. Daha çok Denizlerin canına kastedilecek. Unutmayın. Dünyada bizi haydut devlet konumuna düşürmek isteyen düşmanlarımız da var. Onların dümenine siz de istemeden su taşımış olacaksınız. Susarak siz de kırk haramilere destek olacaksınız. İlk soracağınız soru: ‘10 milyon avroyu Ankara’da kimin için istediler?’ İşte o sorunun yanıtı sizi Deniz’in katillerine kadar da götürecek.”  - ANKARA Milliyet