Siyaset Taşeron düzenlemesi KHK ile geliyor

Taşeron düzenlemesi KHK ile geliyor

20.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği, “taşeron” düzenlemesinin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yoluyla hayata geçirileceği öğrenildi.Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) önceki gün Erdoğan başkanlığında toplandı.

Taşeron düzenlemesi KHK ile geliyor

Yaklaşık 2.5 saat süren toplantının ardından Erdoğan’ın bir grup kurmayı ile gece yarısına kadar çalıştığı bildirildi. Taşeron düzenlemesinin, tasarı ya da teklif olarak Meclis’ten geçirilmesi yerine KHK ile hayata geçirilmesi netleşti. Parti kurmayları, Milliyet’e, “Yeni sistemde zaten Cumhurbaşkanlığı kararnamesi uygulaması var. KHK ile bu tip düzenlemelerin yapılması alıştırma oluyor” görüşünü dile getirdi.

Haberin Devamı

Milliyet’in Ak Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre MYK’da, CHP’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “bittin sen” ifadesi nedeniyle verdiği, “tehdit ve iftra” suçlamalarını içeren gensoru önergesinin öngörüşmesinin ardından Meclis’in 9 Ocak Salı gününe kadar çalışmalarına ara vermesi kararı alındı. Bu arada Ak Parti’nin ilk uyum paketini yerel seçimlerde uygulanabilmesi için en geç ocak sonu, şubat başı gibi TBMM’ye sunup, mart başına kadar yasalaştıracağı öğrenildi.