Siyaset TBMM’de ‘Muharrem iftarı’

TBMM’de ‘Muharrem iftarı’

16.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Lokantası’nda verilen ilk Alevi iftarına Ak Parti ve CHP’li vekillerle birlikte TBMM çalışanları da katıldı. Genel Kurul’da görüşmelere ara verildi. Hazırlanan mönüde etsiz ve soğansız yemekler verildi, masada su yerine ayran yer aldı

TBMM’de ‘Muharrem iftarı’

TBMM Başkanlığı’nın “Muharrem iftarı” verme kararı almasının ardından, TBMM Lokantası’nda ilk Alevi iftarı gerçekleşti. Alevi iftarına, Ak Parti ve CHP’li milletvekilleri ile TBMM çalışanları de katıldı. Muharrem iftarı için Genel Kurul’ndaki çalışmalara ara verildi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise Çorum’da 22 Kasım’da verilecek muharrem iftarına katılacak.
Alevi milletvekillerinin isteği üzerine harekete geçen Meclis Başkanlığı, Meclis Lokantası’nda Muharrem ayı boyunca tutulacak oruçlar için özel iftar mönüsü hazırladı. TBMM İdare Amirleri Salim Uslu, Malik Ejder Özdemir, Tarım Komisyon Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit’le yaptığı toplantıda 12 gün sürecek Muharrem iftarının ayrıntılarını belirledi. Meclis’teki muharrem iftar programı için Çorum Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Osman Eğri’ye de danışıldı. Çalışmaların ardından TBMM’de Muharrem iftarı düzeni alındı.
Genel Kurul’da birleşimi yöneten Başkanvekili Mehmet Sağlam, MHP’nin, “KOBİ’lerin takibe düşen kredi borçları” konusunda grup önerisinin görüşmeleri sürerken, “Muharrem iftarı nedeniyle 45 dakika ara veriyorum. İbadet eden arkadaşların da ibadetinin kabul edilmesini diliyorum” diyerek görüşmelere ara verdi.

Haberin Devamı

Etsiz soğansız iftar mönüsü
TBMM Lokantası’nda ise etsiz ve soğansız özel yemek mönüsü hazırlandı. Mönüde; etsiz soğansız yayla çorbası, diyet keşkek çorbası, pirinç ve bulgur pilavı, karnabahar pane, taze fasulye, diyet brokoli fırın, yoğurtlu ıspanak yer aldı. Masaya su konulmazken, kaysı kompostosu ve ayran ikram edildi. Masaya metal çatal, bıçak ve kaşık takımı konulmadı. İsteyene plastik çatal ve bıçak verildi.