Siyaset Türkiye ABD’nin 51. eyaleti değil

Türkiye ABD’nin 51. eyaleti değil

29.09.2021 - 06:36 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Temsilciler Meclisi’nin, “Ülkü Ocakları’nın yabancı bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasına” yönelik kararına “Türkiye, ABD’nin 51. eyaleti değildir, sömürgesi değildir” tepkisi gösterdi.

Türkiye ABD’nin 51. eyaleti değil

 ANKARA Milliyet - Bahçeli, yaptığı açıklamada, inişli çıkışlı bir görüntü çizen, engel ve engebelerle çivilenen Türkiye-ABD ilişkilerinin bugüne kadar dostluğun ruhuna, ittifak ahlakına aykırı bir sürece hapsolduğunu kaydetti. ABD’nin tavrının küstah bir anlayış etrafından kümelendiğini belirten Bahçeli, “Bundaki başlıca kusur hiç kuşku yok ki ABD’nin sancılı diplomatik adımlarından ve sakat politik uygulamalarından kaynaklanmıştır. Türkiye, ABD’nin 51’inci eyaleti değildir, sömürgesi değildir, uydulaşmış ve iradesi çalınmış bir ülke olarak da görülmesi söz konusu bile olamayacaktır. Türkiye tam bağımsızdır” dedi.

Haberin Devamı

‘Sorumlu Biden’

Türkiye-ABD arasında kurulan diyalogların soğuması, hatta gerilim hattına havale edilmesinin ciddi bir mesele olduğunu dile getiren Bahçeli, “Bu açmazın sorumlusu da Biden yönetimidir” diyerek, şöyle devam etti:

“Mevcut ABD yönetimi; terör örgütleriyle içli-dışlı, canciğer kuzu sarması, al takke ver külah içindeyken, Türkiye’ye mesafe koyup taciz ve tahrik kampanyasına hız vermesi öncelikle müttefiklik mimarisine en ağır darbedir. Biden yönetimi terör örgütlerini Türkiye’nin önüne geçirmiş, kanlı ve kahredici bir ittifak çemberi oluşturmuştur.”

Dehşet veren suikast

Terör örgütleriyle düşüp kalkan ABD’nin, Ülkü Ocakları’na yönelik köksüz ve mesnetsiz iftira yığınağına tevessül ettiğini, bunun “korkunç bir yanlış, korkak bir saptırma” olduğunu ifade eden Bahçeli, Temsilciler Meclis’inde tasarının kabulünün yalnızca skandal, skolastik bir karar değil, aynı şekilde Türkiye’ye karşı takip edilen düşmanca politikaların da bir parçası olduğunu ifade etti. Bahçeli, “Temsilciler Meclisi’ne söz konusu tasarıyı hazırlayıp vermek, ardından utanç verici şekilde kabul etmek insan haklarına; fikir, düşünce, ifade ve siyasi hürriyetlere dehşet verici bir suikasttır. Milliyetçi-Ülkücü Hareket önerge sahibiyle birlikte kararı ve oy verenleri lanetlemektedir” dedi.

Haberin Devamı

MHP’li Büyükataman Akşener’i hedef aldı: Hanımefendi, olmayan koltuklara talip olmuş

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Türkiye düşmanlarının hep bir ağızdan ve benzer ifadelerle parlamenter sistem çığırtkanlığı yapmasının, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yalnızca kağıt üstünde değil uygulamadaki başarısından kaynaklandığını” belirtti.

Büyükataman yazılı açıklamasında şöyle devam etti: “İP’in sözcülerinin her gün ekranlara çıkıp HDP’yi aklama yarışına girmesinin esbab-ı mucibesini anlamak hiç de güç değildir. İP, kendisine atfettiği milliliğin aksine diğer ortaklarıyla birlikte ihanetin merkezindedir. Yoksa ‘Cumhurbaşkanı olacağım’ diye çığlık çığlığa sağa sola saldıran hanımefendinin kişisel hırslarını ne ile dizginlendiğinin başka bir izahı yoktur. Siz bakmayın hanımefendinin şimdilerde ‘Başbakan olacağım’ demesine. Bu sözün Türkçesi ‘hiçbir şey olamayacağımdır’. Hanımefendi, Cumhurbaşkanlığı adaylığını Kılıçdaroğlu’na kaptırdığı için ortada kalmış ve kendisine oy veren seçmene söyleyecek bir yalana ihtiyaç duyunca da olmayan koltuklara talip olmuştur. Türk milletinin, hayal dünyasında yaşayan hayali kahramanlara değil, Türkiye’ye çağ atlatacak liderlere ihtiyacı vardır. Cumhur İttifakı da bu ihtiyacı layıkıyla karşılamaktadır.”

 

Yazarlar