Siyaset ‘Türkiye’yi siz değiştirirsiniz’

‘Türkiye’yi siz değiştirirsiniz’

26.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kadınlara, “Bu dramdan Türkiye’yi çıkarmak lazım. Çıkaracak olan sizsiniz. Sandığa gidip ortak irade sergilediğiniz anda dünyayı değiştirirsiniz” dedi.

‘Türkiye’yi siz değiştirirsiniz’

ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Genel Merkezi’nde dün CHP Kadın Kolları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı ve Kadın Kolları 100 Bininci Yeni Üye Rozet Takma Töreni’ne katıldı. Kılıçdaroğlu, Kadın Kolları’na üye olan 100 bininci yeni üye Sıdıka Yılmaz’a rozetini taktı. Kılıçdaroğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

HAKLARI EŞİT OLMALI: Alışagelmiş erkek egemen bir kültürümüz var. Bu kültürün de değişmesi lazım. Erkek egemen kültür olmaz. Kadın ve erkek elmanın yarısı gibidir. Eşittir. Haklarının eşit olması lazım.

KADINA ŞİDDET: Ama kadına yönelik şiddetin giderek artması... Efendim “İyi hal nedeniyle veya hakimin karşısına çıktığı zaman kravat tatkı iyi hal nedeniyle biz bunun cezasını düşürelim” asla ve asla bunların hiçbirisi olmayacak, cezası neyse en ağır şekilde çekecektir, kadına yönelik şiddet yapan kim olursa olsun.

SESİNİZ YETERİ KADAR ÇIKMIYOR: Burada güç aslında kadınlarda. Sizin gücünüz gerçekten de çok önemli ama birlik olursanız, beraber olursanız, birlikte mücadele ederseniz gücünüzün farkına varırsınız. Birlikte mücadele etmediğiniz için, dayanışma kültürünü yeterince ayağa kaldırmadığınız için sesiniz yeteri kadar çıkmıyor. Bir yerde kadına yönelik bir şiddet varsa ve Türkiye’deki bütün kadınlar o olayın üzerine gitmeli. 

Haberin Devamı

BİRİLERİNİN YAPAMADIĞINI YAPIYORUZ: Bir telefon numaramız var. 444 82 85... YaşamHak… Gidin bunu lütfen her biriniz cüzdanınıza yazın bu telefonu. Bir kadın şiddete uğradığı anda buraya telefon edin. Avukat istiyorsanız derhal avukat kapınıza gelecek. Birilerinin yapamadığını biz yapıyoruz. Kadın Kollarımız yapıyor.

TÜRKİYE’Yİ DEĞİŞTİRİRSİNİZ: Bu dramdan Türkiye’yi çıkarmak lazım. Çıkaracak olan sizsiniz. Bu ülkenin kadınları birlik olduklarında, beraber olduklarında, nüfusun yarısından fazlası kadın, sandığa gidip ortak irade sergilediğiniz anda bütün dünyayı değiştirirsiniz. Türkiye’yi değiştirirsiniz. Bütün mesele beraber olmanızda. 

DP Genel Başkanı Uysal’ı kabul etti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı kabul etti. Uysal, pazartesi günü yapılacak altılı masa toplantısı öncesinde yaptığı liderler turunu dün tamamladı. Uysal, dün Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Uysal’ı CHP Genel Merkezi’ndeki makamında kabul etti.

CHP’li Öztrak’tan YKS tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında “Devletimiz bir sınavı bile doğru düzgün yapamayacak hale geldi. Doğru düzgün tarih belirleyemiyorlar, YKS’yi erteliyorlar. Bu hükümetin mefluç olduğunu ayan beyan ortaya koymaktadır” dedi.