Siyaset Türkkan’ın ‘küfür’ fezlekesi Meclis’te

Türkkan’ın ‘küfür’ fezlekesi Meclis’te

13.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şehit yakınına küfreden İYİ Partili Türkkan’ın milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezleke dün TBMM’ye ulaştı.

Türkkan’ın ‘küfür’ fezlekesi Meclis’te

ÖNDER YILMAZ Ankara - Bingöl’de şehit yakınına küfreden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkan hakkında, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasanına yönelik hazırlanan fezleke, jet hızıyla TBMM’ye ulaştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl ziyaretinde, Türkkan’ın küfrüne maruz kalan şehit ağabeyi Tahir Gürmen, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Dosya, Türkkan’ın milletvekili olması nedeniyle Ankara’ya gönderilmişti. İnceleme başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, Türkkan hakkında “hakaret” ve “etkili eylem” suçlarından milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke düzenlemişti. Önceki gün Adalet Bakanlığı’na ve Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen fezleke, dün de vakit geçirilmeksizin TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Meclis Başkanlığı da, fezlekeyi Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon’a havale etti.

Haberin Devamı

İnfial etkisi dayanağı

Fezlekenin Karma Komisyon’da ne zaman ele alınacağı ise belirsizliğini koruyor. Edinilen bilgilere göre, boşalan HSK üyeliği için önümüzdeki çarşamba günü toplanacak Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda fezlekenin ele alınması mümkün gözükmüyor. Türkkan hakkındaki fezlekenin diğerleri gibi dönem sonuna bırakılabileceği ihtimali dile getirilirken, “toplumda yarattığı infial etkisi” kriterinin, Karma Komisyonu’nda öncelikle görüşülmesine dayanak oluşturabileceği ifade ediliyor.

Yazarlar