Siyaset Vali olarak atandı, peşinden teneke çalındı

Vali olarak atandı, peşinden teneke çalındı

12.06.2009 - 16:56 | Son Güncellenme:

Kocaeli'de bir atamanın ardından bugüne kadar görülmemiş bir protesto gerçekleştirildi...

Vali olarak atandı, peşinden teneke çalındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter olarak görev yaparken Van'a vali olarak atanan Münir Karaloğlu'nun ardından Belediye İş Sendikası yöneticileri bugüne kadar görülmemiş bir protesto gerçekleştirdi.

Karaloğlu'nun, belediye işçilerinin Türk İş'e bağlı Hizmet İş Sendikası'ndan baskı ile istifa ettirip Hak-İş(e bağlı Hizmet İş'e geçmeze sorlanması operasyonunun mimarı olarak suçlayan sendikacılar, kararnamenin açıklanmasının ardından kent meydanında helva dağıtıp teneke çaldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde, işçilerin Belediye-İş'ten istifa edip Hizmet-İş'e geçmeleri konusunda baskı yapıldığını iddia eden Belediye-İş sendikası genel merkez ve şube yöneticileri, kentte bir süredir ilginç protesto eylemleri gerçekleştiriyordu. Bir ara kendilerini D-100 üzerindeki üstgeçitlere zincirleyen, Büyükşehir belediylesi binasının çatısına çıkap pankart asan,, belediye meclis salonunu basan ve oturma eylemleri yapan sendikacılarla işçiler, sendika değişytirme operasyonunun sorumlusu olarak da Genel Sekreter Münir Karaloğlu'nu gösteriyordu.


HELVA DAĞITIMI VE TENEKE ÇALMAYA DAVET

Belediye-İş Sendikası yöneticileri bugün yazılı bir metin hazırlayarak, "Büyükşehir Genel Sekreteri Karaloğlu Van'a Vali yapılmış. Belediye işçileri adına kurtuluş helvası dağıtmaktan onur duyuyoruz. Kocaeli İşçileri ve Kocaeli halkına geçmiş olsun" diyerek herkesi helva yemeye davet ettiler.

Vali olarak atandı, peşinden teneke çalındı

Saat 15.30 sıralarında kent merkezindeki Sabri Yalım parkı'nda toplanan sendika yöneticileri, burada daha önceden pişirilmiş helyvaları vatandaşlara dağıttı. Burada konuşma yapan ve Ankara'dan gelen Belediye İş Eğitim Basın Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan, belediye işçilerine 60 günden bu yana sendika değiştirmeleri için baskının devam ettiğini ileri sürdü. Özkan konuşmasında, Karaloğlu'nun Van'a vali olarak atanmasının özellikle belediye işçileri arasında sevinçle karşılandığını belirterek şunları söyledi:


"VAN HALKI VE BELEDİYE İŞÇİSİ HAZIRLIKLI OLSUN"

"Belediye işçileri adına bu gün helva dağıtıp teneke çaldırarak tarihe not düşmek istiyoruz. kendisine hizmet etmesi için verilen kamu gücünü insanlar üzerinde baskı ve zulüm aracı olarak kullananların arkasından zamanı gelince mutlaka teneke çalınıp kurtuluş helvası dağıtılacağının bilinmesini istiyoruz. Sayın Karaloğlu Büyükşehir işçcilerinin 5 yıllık süre içerisinde kazanılmış haklarının ortadan kaldırılması için verdiği mücadeleyi unutamazdı. Sendikaları Belediye İş'ten baskı ve tehditle yandaş sendikaya geçirilmeleri için daire başkanlarına kimin talimat verdiğini unutamazlardı. Tüm bunları işçilere yaşatanlar unutulmamalı, unutturulmamalı diyerek teneke çalıp helva dağıtarak buradan Van halkına ve Van belediye işçilerine de hazırlıklı olmalarını öneriyoruz"

Sendikacılar ve işçiler helva dağıtıp teneke çaldıktan sonra dağıldı.