Tatil Dünyanın en ucuz Michelin yıldızlı yemeği liste dışı kaldı

Dünyanın en ucuz Michelin yıldızlı yemeği liste dışı kaldı

10.09.2021 - 16:25 | Son Güncellenme:

Michelin yıldızlı bir restoranda yemek yemek günümüzde pek çok insan için oldukça prestijli bir konu. Dünyanın sayılı restoranında ve epey yüksek sayılabilecek bir meblağ karşılığında yenilebilecek bu yemeklerin tüketicinin damağında bıraktığı tat zevklere göre değişse de yakın zamana kadar Singapur'da bu konuda oldukça uygun fiyatlı bir lezzet bulunmaktaydı. Yakın zamana kadar diyoruz çünkü 3 dolara seyyar tezgahta satılan soya soslu pilavlı tavuk artık bu özelliğe sahip değil.

Dünyanın en ucuz Michelin yıldızlı yemeği liste dışı kaldı

İhsan Dindar - Milliyet.com.tr "Dünyanın en ucuz Michelin yıldızlı yemeği"ne dair haberler ilk yapıldığında ses getirmiş ve büyük ilgi görmüştü. Adı bilinmeyen herhangi bir şefin çok da büyük bir bütçe olmadan meraklılarına sunduğu bu yemeğin ünü kısa sürede Singapur sınırlarını aşıp dünyaca ünlü bir lezzete dönmüştü. Soya soslu tavuklu pilav olarak özetleyebileceğimiz bu özel tarifin ustası Singapurlu Chan Hong Meng, kısa sürede yakaladığı bilinilirlikle Michelin yıldızı da kazanmıştı.

Haberin Devamı

3 DOLARA MICHELIN YILDIZLI YEMEK

2016 yılında, Singapurlu Chan Hong Meng, seyyar tezgahında sattığı 3 dolarlık Liao Fan Hong Kong soya soslu tavuklu plav ve eriştesiyle Michelin rehberinde yerini aldı. Normalde de oldukça uygun bir fiyat olan bu meblağ, Singapur gibi dünyanın en gelişmiş ekonomilerinden birinde de müşteriye sunulunca daha da büyük ilgi görmüştü.

Dünyanın en ucuz Michelin yıldızlı yemeği liste dışı kaldı

Chan'in 2016 ses getiren bu başarısının ardından tahmin edilebileceği üzere kısa sürede müşterilerinin sayısı git gide artı. Seyyar tezgahıyla uzun süre iş yapan ve bu süreçte de Michelin yıldızı kazanan Chan, yakaladığı başarının ardından Singapur'un farklı noktalarında da özel tarifiyle müşterilerini cezbetmeyi sürdürdü. Ancak yaklaşık beş yıldır Michelin yıldızı unvanlı bir şef olan Chan, kısa bir süre önce onu şöhrete taşıyan bu özelliğini kaybetti.

Haberin Devamı

NEDENİ HENÜZ BELLİ DEĞİL

Şef Chan Hon Meng, 2009'da zincir dükkanlara dönüşen yatırımıyla birlikte en başlangıcından bu yana değişmeyen gizli tarifi ve pişirme yöntemiyle ünlü soya soslu tavuklu pilavını müşterileriyle buluşturuyor. Yemeğinin her zaman günlük taze hazırlanması ve pişirilmesi gerektiğine inanan şef, kendisinden habersiz ve gerekçesiz bir biçimde Michelin yıldızının alınmasından ötürü oldukça üzgün. CNNTravel'a Singapur muhabirine konuşan Chan, bu kararın gerekçesini henüz öğrenemediğini ifade ediyor.

Dünyanın en ucuz Michelin yıldızlı yemeği liste dışı kaldı

Dünyanın en müreffeh yerlerinden biri olan Uzak Doğu ülkesi Singapur'da kendi özel tarifiyle faaliyet gösteren Chan, yıllardır hazırladığı yemeğinin kalitesinde herhangi bir değişim olmadığı ve bu yönde şikâyet de gelmediği için kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savunuyor.

MICHELİN YILDIZI NEDİR?

Otel ve restoranların kalitesini sınıflandırmak için oluşturulan Michelin Rehberi'nde 1, 2 ve 3 yıldızlı kategoriler bulunmakta. En yüksek seviyenin 3 yıldız olduğu bu sistemde, yeme-içme mekânları öncelikle bu listeye girebilmeyi ardından da yıldız sayısını arttırmayı hedefliyor. Şu ana kadar Türkiye'den herhangi bir restoran ya da otel bu listeye dahil olamazken en fazla Michelin yıldızlı mekân Paris ve Tokyo'da bulunmakta.