Tatil Lut Gölü Nerede, Hangi Ülkede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Lut Gölü Nerede, Hangi Ülkede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

24.09.2020 - 12:31 | Son Güncellenme:

Dünya genelinde pek çok göl bulunmaktadır. Bu göller özellikleri ile oluşumları ile dikkat çekmektedir. Dünya'nın en ünlü göllerinden birisi de Lut gölüdür. Lut gölünü diğer göllerden ayıran pek çok özelliği bulunmaktadır. Özellikle bu özelliğinden ötürü Lut gölü her yıl binlerce turisti çekmektedir. Lut gölü ile ilgili efsane de bulunmaktadır. Bu gölü ziyaret etmek isteyenler tur ve diğer imkanlarla ziyaret etmektedirler. Lut gölü geçtiğimiz aylardan itibaren en çok araştırılan göller arasına girmiştir. Peki, Lut gölü nerededir? Lut gölü hangi ülkededir? Lut gölünün özellikleri nelerdir? Lut gölü nasıl oluşmuştur? Lut gölünün tarihçesi nedir? İşte Lut gölüne dair tüm detayları derledik.

Lut Gölü Nerede, Hangi Ülkede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Lut gölü Asya kıtasında yer alan en ünlü göllerden birisidir. Lut gölü aynı zamanda Ölüdeniz olarak da bilinmektedir. Yapılan araştırmaya göre Lut gölünün su seviyesi her yıl giderek azalmaktadır. Küresel ısınma sonucu Lut gölü kuruma tehlikesi ile karşı karşıyadır.

Lut Gölü Nerede?

Lut gölü İsrail, Filistin ve Ürdün'ün kesişiminde yer alan bir göldür. Kızıldeniz'in tam olarak kuzeyinde yer almaktadır.

Lut Gölüne Nasıl Gidilir?

Lut gölüne ülkemizden ulaşım sağlamak için Lübnan veya İsrail'e hava yolu ile ulaşım sağlayarak gidebilirsiniz. Ülkemizden Beyrut'a giderek vizesiz bir şekilde Lut gölüne ulaşım sağlamak mümkün. Beyrut'a gittikten sonra tur firmaları aracılığı ile Lut gölüne ulaşım sağlanabilir.

Lut Gölü Giriş Ücreti

Lut gölüne giriş ücreti 15 Euro'dur. Kişi başı 15 Euro ödeyerek bu göle giriş sağlayabilirsiniz. İçeride yer alan restoranlar ve kafeteryalar bulunmaktadır. Bunun için de kişi başı 12 Euro ödeyerek giriş sağlayabilirsiniz.

Lut Gölü Özellikleri

- Lut gölü dünyanın en alçak gölüdür.
- Tuz oranı ile birlikte dünyanın en üçüncü tuzlu gölüdür.
- İklimi yıl boyunca sürekli olarak güneşli ve kuru bir havadır.
- Lut gölü yaklaşık olarak 600 kilometrelik bir alanı kaplamaktadır.
- 422 metre ile birlikte deniz seviyesinden en aşağı olan göl unvanı bulunur.
- Lut ölünün ortalama derinliği 376 metredir.
- Lut gölünün ortalama tuz oranı %30'dur.

Lut Gölü Hakkında Bilgi

Lut gölü o kadar çok tuzludur ki üzerinde yüzerken batmanız imkansıza yakındır. Bundan dolayı sürekli olarak Lut gölünün bu özelliğinden ötürü sık sık fotoğraf çekilmektedir. Lut gölü aşırı sıcaklığa maruz kalmaktadır. Bundan ötürü de gölün su seviyesi gittikçe azalmaktadır. Gölün suyunun ve etrafında yer alan çamurun şifalı olduğuna inanılmaktadır.