Tatil Müzik aşkına çarpılmak!

Müzik aşkına çarpılmak!

12.07.2012 - 16:23 | Son Güncellenme:

Gün geçtikçe biraz daha büyüyen sosyal kutuplaşmayı besleyen bu tür çıkışlar kimin/ kimlerin işine yarıyor?

Müzik aşkına çarpılmak

2007 Rock’n Coke festivali ile ilk sinyaller verilmişti. Festivalin sponsoru bir alkol firması olmamasına rağmen, kamp alanında kurulan “çadırlarda her türlü alkol, uyuşturucu hap, esrar,kokain vs. serbestçe kullanmış” ve ardından çadırlardan çıkılıp “açıkça, göstere göstere fuhuş” yapılmıştı. Yani öne sürülen iddia bu yönde idi.

Haberin Devamı

Sonra da bin bir kafadan ses! Ama olmadı, hemen kazıyamadılar kökünü, sene 2012 hala uğraşıyorlar... Bu sefer daha farklı bir taktikle sahadalar; alkol firmalarının sponsorluğundaki festivallerden başlıyorlar taşlamaya.

7 Temmuz’da Parkorman’da düzenlenen Goldfest’te açık alanda sigara, alkol ve uyuşturucu kullanıldığı bilgisi aldıklarını belirten Yeşilay gönüllüleri, Prof. Dr. Orhan Kural ve Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği yetkilileri durum tespiti yapmak için alana girmek istedi, ancak organizasyon görevlileri tarafından engellendi.

Şimdi de Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak, 14-15 Temmuz tarihlerinde Eyüp'te yapılacak Efes One Love Festivali'nin iptal edilmesini istiyorlar.

İçleri kan ağlıyor, çocuklar alkolizm batağına sürükleniyor. Hedef gösteriyor, suçlamada bulunuyor ve bahsi geçenin bir gençlik festivali, bir eğlence değil, bir alkolizm ve uyuşturucu bataklığı olduğunu söylüyorlar.

Haberin Devamı

Ötesi var; kimi yayın organlarında gidenlerin ‘çarpılacağı’ iddia ediliyor!

Gün geçtikce biraz daha büyüyen sosyal kutuplaşmayı besleyen bu tür çıkışlar kimin/ kimlerin işine yarıyor?

Bir müzik sever olarak, bu tür organizasyonların hepsine katılmaya çalışıyorum ve dünyaca ünlü isimleri geç de olsa ülkemde görmekten büyük haz duyuyorum.

Savunulacak değil, söylenecek çok şey var

ama gerçekten önemsenen gençlerin kötü alışkanlıklar edinmesini önlemek ise, bunun yolu festival alanında alkol satışı yapılmaması ve hatta alkolu bahane ederek bu tür etkinlikleri yavaş yavaş da olsa tamamen engellemek olmamalı!

Devlet ve aileye düşen çok daha önemli görevler var:

O gençleri eğitmek ki doğruyu yanlışı bilsinler,

kişilik sahibi olmalarını sağlamak ki kandırılmaya müsait olmasınlar

ve en önemlisi yasaklamamak ki isyan değil, tercih etsinler!

Bunların sağlanamadığı bir ülkede üremek, sürüye katılan kuzular demek…