Tatil Rize Kalesi Rize'nin Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Rize Kalesi Rize'nin Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

25.09.2020 - 02:43 | Son Güncellenme:

Turizm açısından ülkemizde önemli yerlere sahip pek çok kale bulunmaktadır. Rize Kalesi bunlardan birisidir. Turistik açıdan önemli olan Rize Kalesi tarihi ve kültürel geçmişi ile de ön plana çıkmaktadır. Peki, pek çok kişi tarafından merak edilen Rize Kalesi Rize'nin neresindedir? Tarihi kalenin özellikleri ve hikayesini sizlere detaylıca derledik.

Rize Kalesi Rizenin Neresindedir Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Rize Kalesi doğal bir yükselti üzerine yapılmış ve deniz seviyesinden yaklaşık olarak 150 metre yükseklikte yer almaktadır. Oldukça önemli bir yere sahip olan Rize Kalesi mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisi olmaktadır.

Rize Kalesi Nerede?
​​​​​​​
​​​​​​​Rize Kalesi ülkemizin Rize iline bağlı olan Kale mahallesinde yer almaktadır. Rize'nin merkezinde bulunan bu kale şehrin üst bölümünde yer almaktadır. Yaklaşık olarak 1.5 metre tırmandıktan sonra kaleye ulaşmak mümkündür. Otomobil veya dolmuşlar ile ulaşım sağlamak mümkündür.

Tarihi açıdan önemli bir yere sahip olan ​​​​​​​Rize Kalesi Rize'nin merkezinde yer almasından dolayı kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Yıl içerisinde pek çok yerli ve yabancı misafirlerini ağırlayan ​​​​​​​Rize Kalesi muhteşem manzarası ile ziyaretçilerini büyülemektedir.

​​​​​​​Rize Kalesine Nasıl Gidilir?

Rize ilinde yer alan ​​​​​​​Rize Kalesine ulaşım sağlanması için Rize merkeze ulaşılması gerekir. Şehrin merkezinde kale mahallesinde bulunan ​​​​​​​Rize Kalesi şehrin üst kısmında yer alır. Bu nedenle yaklaşık 1.5 kilometre tırmanılması gerekmektedir. ​​​​​​​Rize Kalesine taksiler ile de ulaşım sağlanabilir.

​​​​​​​Rize Kalesi Özellikleri

Rize kalesi toplamda 4 farklı bölümden oluşmaktadır. Bunlar iç kale, aşağı kale, dış kale kalıntıları ve surlar olmaktadır. Surlar ve kaleler yaklaşık olarak 2 metre uzunluğuna sahiptir. Yapımı yontma taş ve horasan taşı ile gerçekleşmiştir.

​​​​​​​Rize Kalesi muhteşem bir manzaraya sahiptir. Doğal bir yükselti üzerine yapılmış ile birlikte şekli yamuktur. Rize'nin merkezinde bulunan ​​​​​​​Rize Kalesi deniz seviyesinden yüksek bir yerde bulunmasından dolayı görülmesi gereken tarihi güzellikler arasındadır.

​​​​​​​Rize Kalesine iç kale kısmından doğu yönünden giriş yapabilirsiniz. Bunun dışında oturmak için çay bahçeleri de yer almaktadır. Günümüze kadar ulaşmış olan kalıntı kuleler ile birlikte batı bölümünde bulunan surlara da şahitlik edebilirsiniz.

​​​​​​​Rize Kalesi Tarihi

​​​​​​​Rize Kalesi kısımları farklı dönemlerde inşa edilmiştir. İç kale bir Justinianus tarafından 527 ile 565 yılları arasında yapılmıştır. Kalenin diğer bir bölümü olan aşağı kısım ise 13. yüzyılda yapıldığı bilinmektedir. Günümüzde çevre düzenlenmesi de tamamlanmış ve etrafında çay bahçeleri bulunur. Hem deniz manzarası hem de muhteşem görüntüsü ile mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.

 

Yazarlar