Teknoloji 100 bin $'lık Hacker

100 bin $'lık Hacker

07.11.2013 - 04:34 | Son Güncellenme:

FBI'ın en çok aranan hacker listesinin başında kim var?

100 bin $lık Hacker

FBI, en çok aranan hacker listesinin başında gelen Rus Alexei Belan’ın tutuklanmasını sağlayan kişiye 100 bin $ ödül tayin etti.

Haberin Devamı

FBI’ın araştırmalarına göre göre Belan aynı zamanda Abır Valgov, Abırvalg, Fedyunya, Magg, M4G ve Moy.Yavik kullanıcı adları ile de tanınmakta. FBI dosyasında Letonya vatandaşı olduğu bildirilmesine rağmen, aynı zamanda Rusya vatandaşı da olduğu yazılmıştır. Bu

Rusça konuşabilen ve muhtemelen Rusya, Yunanistan, Letonya, Maldivler ve Tayland'a seferler yapan hacker, aynı zamanda gözlük kullanabilir, doğuştan kestane renginde olan saçlarını kızıl ve ya sarı boyayabilir. Belan’ın en son bulunduğu yer Atina, Yuanistan olmuştur.

Belan, Nevada ve Kaliforniya’da bulunan üç büyük Amerikan online ticaret şirketinin bilgisayar sistemine girmekle suçlanıyor. Bu firmaların müşteri veritabanı çalıp kendi sunucusuna taşıyan hacker, kolayca kullanılabilir hale getirdiği bu veriler için muhtemelen daha sonra bu bilgilerin satışı ile ilgili görüşmelere başlıyordu.

Haberin Devamı

En çok aranan bilgisayar zanlıları listesinde Belan'ı Rus asıllı Suriyeli Andrew Taam izliyor. Site trafiği hilelerine karışan Taam için de 50 bin $ ödül konmuş.

Sanal ortamdaki hackler sürerken, biyolojik hackler de duyulmaya başladı.

Yazarlar