Teknoloji 14 yaşındaki kız arızalı iPhone şarj cihazı yüzünden öldü

14 yaşındaki kız arızalı iPhone şarj cihazı yüzünden öldü

21.05.2018 - 10:47 | Son Güncellenme:

14 yaşındaki kız, iPhone 6'nın arızalı şarj kablosu nedeniyle uykusunda elektrik çarpması sonucunda trajik bir şekilde öldü. Vietnam'da gerçekleşen olayda polis, kızın yatağında yanmış beyaz kablo bulduklarını ve ölümün şarj kablosundan olabileceğini düşündüklerini söyledi.

14 yaşındaki kız arızalı iPhone şarj cihazı yüzünden öldü

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Vietnam'da bir genç kız, arızalı iPhone şarj kablosu yüzünden uykusunda elektrik çarpması sonucu öldü. Vietnam'ın başkenti Hanoi'de 14 yaşındaki Le Thi Xoan, ebeveynleri tarafından yatağında bilinçsiz olarak bulundu. Doktorlar ölüm nedeni olarak elektrik çarpmasını doğruladı. Polis, yanmış beyaz kabloyu yatağında buldu ve lastik mahfazanın içinden tellerin dışarı çıktığını söyledi.

Araştırmacılara göre, polis kızın Apple cihazını şarj ettiğini ve her gece yaptığı gibi yatağına iPhone 6'yı yerleştirdiğine inanıyor. iPhone'un şarj kablosuna sarıldığı ve elektrik akımıyla beraber kızı çarptığını söylediler.

14 yaşındaki kız arızalı iPhone şarj cihazı yüzünden öldü

Şarj kablosu denetleniyor ancak yetkililer henüz orijinal Apple kablosu mu yoksa üçüncü taraf bir cihaz mı olduğunu belirlemediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Yanmış kabloyu gösteren bir fotoğrafta, Apple'ın orijinal 20 inçlik şarj kablosundan daha kısa görünüyor.

Band da kablonun ön tarafına sarılmış. Bu da kurbanın, kablodaki aşınma ve yıpranmanın farkında olabileceğini, ancak buna rağmen kullanmaya devam etmeye karar verdiğini gösteriyor.