Teknoloji BlackBerry, Nokia'ya 137 milyon dolar ödemeyi kabul etti

BlackBerry, Nokia'ya 137 milyon dolar ödemeyi kabul etti

04.12.2017 - 16:52 | Son Güncellenme:

BlackBerry, patent ihlali nedeniyle Nokia'ya 137 milyon dolar ödeyecek. BlackBerry, hakem kurulunun hükmünü kabul ettiğini ve Nokia’ya belirtilen miktarı ödeyeceğini açıkladı. 137 milyon dolarlık karara ilişkin Nokia, durumdan memnun olduklarını belirtti.

BlackBerry, Nokiaya 137 milyon dolar ödemeyi kabul etti

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Şubat ayında BlackBerry, Nokia'yı Flexi Multiradio baz istasyonlarında, radyo ağ kontrol cihazlarında ve Liquid Radio yazılımında kendisine ait patentleri lisanssız kullandığı gerekçesiyle dava etmişti. Uluslararası Tahkim Mahkemesi aldığı kararla BlackBerry, patent ihlali nedeniyle Nokia'ya 137 milyon dolar ödeyecek.

Uluslararası Ticaret Odası Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nden 29 Kasım'da çıkan karar, Nokia'nın Tahkim İsteği başvurusunun ardından Nisan ayında resmen başlayan bir anlaşmazlığın sona erdiği anlamına geliyor. BlackBerry, hakem kurulunun hükmünü kabul ettiğini ve Nokia’ya belirtilen miktarı ödeyeceğini açıkladı. BlackBerry, mahkemenin argümanlarını kabul etmemesi karşısında hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Patent lisans sözleşmesinin niteliğine ilişkin ayrıntılar ise mevcut değil.

Haberin Devamı

BlackBerry tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu şekilde: "BlackBerry olarak Uluslararası Ticaret Odası Hakem Kurulu’nun bizim fikirlerimizle aynı doğrultuda bir karar vermemesinden ötürü üzüntü duyuyoruz. Ancak bu kararı saygıyla karşılıyoruz. Ne var ki, bu karar Nokia’nın bize ait patentleri ihlâl ettiği yönündeki düşüncemizi değiştirmiyor. Şirket olarak ABD ve Almanya’da hakkımızı aramayı sürdüreceğiz."

BlackBerry, bu anlaşmazlıkta herhangi bir patent ihlali iddiası bulunmamakla birlikte, ABD ve Almanya'da Nokia'ya yönelik patent ihlali iddialarını "şiddetle sürdürmeye" devam edeceğini açıkça belirtti.

137 milyon dolarlık kararla ilgili Nokia, "memnun" olduğunu söyledi. Nokia, BlackBerry'nin iddialarının ise gerçek dışı olduğunu söyledi.

Yazarlar