Oyun Dunyasi Call of Duty: Advanced Warfare İle Geleceğin Savaşları

Call of Duty: Advanced Warfare İle Geleceğin Savaşları

21.10.2014 - 21:22 | Son Güncellenme:

Daha büyük silahlar, RPG'ler, makineli tüfekler, tabancalar. Elinize ne geçerse geçsin işin eğlencesi oyunun hızında ve taktiksel düşünmede yatıyor.

Call of Duty: Advanced Warfare İle Geleceğin Savaşları

Call of Duty: Advanced Warfare'in isminde Advanced takısı bulunsa da aslında değişen bir şey yok. Elimize gelişmiş zırhlar kuşanan bir karakteri aldığımızda ve eline füze atan bir silah verdiğinizde aslında Quake'de gayet "Advanced" bir oyun olarak tanımlanabilir. Bugün Crysis hatta Titanfall advanced oyunlar kategorisine giriyor. İşte burada yeni Call of Duty'nin düşebileceği büyük çukurun başı görünmekte. Açıkçası seri bu oyunda sonunu görebilir yada vasat bir şekilde devam edebilir.

Haberin Devamı

Bugün Battlefield serisinin bu kadar başarılı olmasının arkasında da bu yatıyor. Takım oyununun önemi eskisine göre daha çok ön planda. Tüm taktiksel haritayı okumanın ve savaşın gidişatına göre hareket etmenin takımı başarıya götüren yol olduğunun farkındayız.

Call of Duty serisi ise her zaman bireysel başarının daha ön planda olduğu oyunlardan oluştu. Ve tek kişilik senaryosu her zaman efsane oldu. Bugün serinin sinematik anlatım gücüne erişebilen başka bir FPS yok. Yeni oyunda Kevin Spacey'nin katkısıyla bomba gibi bir hikaye ve bol patlamalı çatlamalı bir anlatımın bizi beklediği şüphesiz.

Buradan Call of Duty: Advanced Warfare öninceleme yazısının devamı okunabilir.