Teknoloji Elektrikli Tır Nasıl Olacak?

Elektrikli Tır Nasıl Olacak?

11.05.2016 - 15:39 | Son Güncellenme:

Amerika, Utah merkezli eletkrikli araç üreticisi Nikola Motor Company yeni araçlarını duyurdu. Araçların arasında yer alan elektrikli tır ilgi çekiyor.

Elektrikli Tır Nasıl Olacak

Kendisine Nikola Tesla Motor Company diyemiyoruz çünkü tahmin edeceğiniz üzere Tesla gibi bir gerçek var önümüzde. İlk olarak günlük kullanıma yönelik dört tekerlekli araç olan Nikola Zero duyuruldu. Araç tekrar şarj edilmeden 200 kilometre yol gidebiliyor. Sonrasında ise elektrikli tır gibi bir sürpriz patladı.

Haberin Devamı
Asıl Büyük Sürpriz Sonradan Geldi

Şirket tarafından birde Nikola Zero duyuruldu. Asıl ilgi çeken modelde bu oldu zaten. Tasarım açısından çok ilginç kıvrımlara sahip olan aracın özellikleri ise son derece ilginç. Nikola One ağır yük çekmek için tasarlanmış olan bir tır. Yani alıp aile ziyaretine gidebileceğiniz bir araç değil. Endüstriyel bir kullanım alanı olsa bile Zero gerçekten harika gözüküyor. Şirket tarafından açıklanan özellikleri ise bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi. 320 kWh‘lık batarya paketini şarjda tutmaya yarayan bir türbine sahip. Araç bir kere şarj olduğunda tam 2000 kilometre yol gidebiliyor. Kullanıcıların seçebileceği farklı türde türbin yakıtı seçenekleri de daha sonra mevcut olacak.

İlginizi Çekebilir: Dyson, Elektrikli Araç Üretmeye Hazırlanıyor Geniş Bir Alan Sağlıyor

Tırın iç kısmı oldukça büyük bir alana sahip ve kontrol merkezinde ilk dikkati çeken Tesla modellerinden alışık olduğumuz dev bir dokunmatik ekran. Tırın içerisinde ise panaromik bir görüş açısı kullanıcıya sağlanıyor. Tır tam 520 beygir güç üretiyor. Ancak şu anda bu iki araç henüz gerçek değil sadece render ve tasarım halinde. Şirket ise tüm güçleri ile arabalar üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Nikola Zero piyasaya çıktığında 42.000 dolar olacak. Nikola One ise 375.000 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacak.

Haberin Devamı

Teknoloji ve yeni çıkan ürünler ile ilgili merak ettiğiniz sorunların cevaplarını Silikon Vadisi’nin Youtube kanalında bulabilirsiniz.

Dünyanın En Hızlı Elektrikli Arabası