Teknoloji Elon Musk'ın trafik sorununu bitirecek tünel projesi Tesla Model X ile test edildi

Elon Musk'ın trafik sorununu bitirecek tünel projesi Tesla Model X ile test edildi

18.06.2018 - 14:56 | Son Güncellenme:

The Boring Company'nin kazdığı tünel, Tesla Model X ile test edildi. Musk, büyükşehirlerde, metropollerde yaşanan trafik sorunlarını The Boring Company'nin tünel projeleriyle ortadan kaldırmayı planlıyor

Elon Muskın trafik sorununu bitirecek tünel projesi Tesla Model X ile test edildi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

SpaceX ve Tesla ile yaptığı projelerle adını sürekli duyduğumuz Elon Musk de bir tünel projesi üzerinde çalıştığını duyurmuş ve test görüntülerini daha öncesinde paylaşmıştı. Hyperloop One, ilk testini 12 Mayıs'ta vakumlu bir ortamda gerçekleştirmişti. Gerçekleştirilen testte manyetik havalandırmayı ve manyetik leviteyi kullanan araç, Nevada'daki özel test parkurunda saatte 70 km hıza ulaşmıştı. Hyperloop One sonradan dizayn edilen yeni bölmesinin de görüntülerini kamuoyuyla paylaştı. Musk şimdi de bu tünellerden birinde Tesla Model X aracını test etti.

Test görüntüsünü Twitter hesabından paylaşan The Boring Company, tweet'te "Malibu'ya kadar yeşil ışık." ifadesini kullandı. Paylaşılan 10 saniyelik videoda Tesla Model X'in tünel boyunca ilerlediği görülüyor. Net olmasa da testin Los Angeles'taki tünelde gerçekleştiği söylendi.

Haberin Devamı

Musk, büyükşehirlerde, metropollerde yaşanan trafik sorunlarını çözmek adına tünel projeleri geliştirmek için Boring Company adlı proje ile trafik sorununu ortadan kaldırmayı planlıyor. Musk, trafiği yer altında tasarlayacağı tüneller sayesinde ortadan kaldıracak. Videoda da görüldüğü üzere caddelerde araba şekilli platforma aracınızı park ettikten sonra, platform yer altına iniyor ve orada yolculuk edebiliyorsunuz. Araçlar saate 200 kilometre hıza kadar erişebilen bu bölümle gitmek istedikleri bağlantı noktalarına erişebiliyor. Normal şartlarda trafikten yüzünden uzun olan varış noktalarının bu sayede 5-6 dakikalık bir süreye ineceği söyleniyor.

Hyperloop projesi elektromanyetik mıknatıslar ve sürtünmeyi en aza indiren kompresör fanları kullanarak mümkün olan en az enerjiyle yüksek hızlı ulaşım sağlamayı amaçlıyor.

The Boring Company, Chicago ve O'Hare Uluslararası Havalimanı arasında yolcu taşıyacak bir yer altı taşıma sistemi için de yetkili kurumlardan izin almayı başardı. Tüneller kullanıma hazır hale gelince 40 dakikalı havalimanı yolculuğu 12 dakikaya inecek. Bu sistemin inşaatına ne zaman başlacan bilinmiyor.