Teknoloji Evde 3D Yazıcı İle Silah Bastı, Tutuklandı

Evde 3D Yazıcı İle Silah Bastı, Tutuklandı

09.05.2014 - 04:51 | Son Güncellenme:

3D yazıcılar geleceğin en popüler teknolojilerinden olacak diyoruz ama problem çıkartacak bir iki konu da var.

Evde 3D Yazıcı İle Silah Bastı, Tutuklandı

Japonya’nın Kawasaki şehrinde polis 27 yaşındaki Yoshitomo Imura’yı, evde 3D yazıcı ile silah üretmekten dolayı tutukladı. Bir ünviersite görevlisi olan Imura, 3D yazıcı ile silah bastığını ve ateşlediğini gösteren bir videoyu, İnternet’e yükledikten sonra gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Imura birkaç ay önce Zig Zag revolver ismindeki silah ile ilgili videoyu yayınlayınca, Japonya’da televizyonda bile haber olmuştu. Her ne kadar silahı ateşlerken kurusıkı mermi kullanmış ve bunu belirtmiş bile olsa, Japonya’nın çok sıkı silah sahibi olma ve bulundurma yasaları yüzünden başı derde girdi. Polisler Imura’nın evinde 5 adet basılmış silah buldular.

Japonya’da ateşli silah sahibi olmak, silah parçası bulundurmak, silah cephanesi bulundurmak, sahte silah bulundurmak, sahte bile olsa silah satışı niyetinde bulunmak, yurtdışından ateşli silah, silah parçası veya cephanesi ithal etmek yasak. Sadece silah bulundurmak veya ateşlemek değil, silahın faturasını bulundurmak bile suç sayılıyor. Japonya’da 3D yazıcıların kullanımını olumsuz etkileyecek bir durum oluşmaması için kullanıcılar çok dikkatli davranmak durumundalar.