Sosyalmedya Facebook, yerel haberler ve etkinlikler için yeni bir uygulama bölümü test ediyor

Facebook, yerel haberler ve etkinlikler için yeni bir uygulama bölümü test ediyor

11.01.2018 - 11:28 | Son Güncellenme:

Facebook, kullanıcıların yaşadıkları yerlere göre haberleri bulmasını kolaylaştıran bir özellik üzerinde çalışıyor. Facebook, yerel haberler, olaylar ve duyurulardan oluşan bir feed olan "Today In" adlı uygulamanın içinde yeni bir bölüm test ediyor.

Facebook, yerel haberler ve etkinlikler için yeni bir uygulama bölümü test ediyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Tamamen yerel haberler, olaylar ve duyurulardan oluşan bir akış olan “Today In” adlı yeni özellik şu an için Amerika’da altı şehirde test aşamasında. Bu altı bölgede yaşayan kullanıcılar Today In özelliğine erişebiliyor, yaşadıkları bölgeye özel haberleri ve duyuruları okuyabiliyorlar.

Facebook, bu akışı oluşturabilmek için makine öğrenme yazılımı kullanıyor. Şirket sözcüsüne göre, orada görülen yerel haber yayıncılarının hepsi eski NBC habercisi Campbell Brown tarafından denetlenen şirketin haber ortakları tarafından onaylanacak.

Today In özelliği de, Facebook’un Donald Trump propagandası haberlerinden sonra başlattığı Facebook Gazetecilik Projesinin bir parçası. Tüm bunlar aslında Facebook’ta yayınlanan haberlerin Facebook’un kontrolünden geçmesi amacıyla yapılıyor. Bu yöntemle sahte haberlerin azaltılabileceği düşünülüyor.

Haberin Devamı

Özellik büyük ihtimal yerel yayıncılarada fayda sağlayacak. Uygulamanın bir parçası olarak, yerel yayıncıların da reklam yoluyla para kazanabileceği ve kendi web sitelerine daha fazla okuyucu çekebilecekleri düşünülüyor.
Facebook, özelliği geliştirerek önce büyük daha sonrasında bütün şehirlerde aktif etmek istiyor. Ayrıca kullanıcılar sadece yaşadıkları yerdeki haberleri değil, seçtikleri diğer şehirlerdeki haber akışlarına da ulaşabilecek.