Teknoloji Google, Android Kullanım Oranları Açıklandı!

Google, Android Kullanım Oranları Açıklandı!

10.04.2013 - 16:35 | Son Güncellenme:

Google geçtiğimiz hafta Android sürümlerinin kullanım oranlarını yeniledi.

Google, Android Kullanım Oranları Açıklandı

Bununla ilgili tabloya aşağıdan ulaşabilirsiniz. Android ekosisteminde en büyük sorun olan güncellemeler sürekli gündeme geliyor.

Haberin Devamı

Android’in tek kral olamamasının en büyük sebebi olarak da zaten bu güncelleme sorunları gösteriliyor. Şu anda Apple’ın en güncel yazılımı olan iOS 6.X.X sürümü, iPhone 3GS’ e kadar bütün cihazlarda kullanılabilirken; Android tarafında ise tam bir muamma bulunuyor. Halen tek çekirdekli 512 mb Ram kullanan telefonların bulunduğu bir ortamda Android işletim sisteminin güncelleme konusunda neden geride kaldığının da en iyi göstergesi oluyor.

Güncelleme konusunda en iyi şirket SAMSUNG olarak gösteriliyor. 2 yıl evvel çıkarttığı Galaxy S II ye bile Jelly Beam güncellemesi vererek ve hatta ilk nesil Galaxy S’ e bile belli bir oranda 2.3.7 Ginger Bread sürümünün özelleştirilmiş halini sunabiliyor. Güncelleme konusunda Android’ in en son sürümünü kullanmak isteyenler ise; Google’ ın Nexus telefonlarını almalılar. Lakin Android sürümlerinin son versiyonları ilk önce bu cihazlara geliyor.

Haberin Devamı

Tabloda görüldüğü üzere Android kullanan telefonlarda halen Ginger Bread kullanan çok fazla cihaz var. Yarı yarıya olan bu sayının önümüzdeki yıllarda Ice Cream Sandwich’ e geçiş yapma olasılıkları ise hemen hemen yok gibi. Yani 2012 yılında ortalama 400 TL ile 500 TL civarlarında bir Android telefon aldıysanız ve bunun yazılımı halen Ginger Bread ise artık güncelleme beklemeyin derim ben.

Belki telefonunuzu Root ederek belli mod gruplarının yaptığı arayüzleri kullanarak telefonunuza hareket kazandırabilirsiniz. Umarım Android ekosistemi bu güncelleme problemini en kısa sürede ortadan kaldırabilir.