Teknoloji Hangi Akıllı Telefonun Pili En Çok Dayanıyor?

Hangi Akıllı Telefonun Pili En Çok Dayanıyor?

13.05.2014 - 14:14 | Son Güncellenme:

IDC'nin yaptığı araştırmaya göre akıllı telefon alıcılarının en çok önem verdiği özellik pil ömrü...

Hangi Akıllı Telefonun Pili En Çok Dayanıyor

Birçoğumuzun yeni bir telefon alacağımız zaman kafası çok karışır. Hani eski bir Samsung'çu ve iPhone'cu vs değilseniz, yani herhangi bir markaya karşı fanatikliğiniz yoksa hemen özellik karşılaştırmasına, inceleme yazısı okumaya, müşteri memnuniyetsizliği sayfalarını gezmeye başlarsınız. İşte acaba "akıllı cep telefonu alıcıları ilk önce hangi özelliğe bakıyor" konusunda bir araştırma yapan IDC, analisti Francisco Jeronimo ile yeni bir araştırma yayınladı.

Haberin Devamı

Araştırmaya göre Android kullanıcılarının yüzde 56'sı, iPhone kullanıcılarının yüzde 49'u ve Windows Phone kullanıcılarının yüzde 53'ü için "battery life" yani pil ömrü kullandıkları telefonun alımında can alıcı özelliği olmuş. Aynı araştırmaya göre Android kullanıcılarının yüzde 33'ü, iPhone kullanıcılarının yüzde 39'u ve Windows Phone kullanıcılarının yüzde 38'i için bu özellik aynı zamanda akıllı telefon seçmelerine de etken olmuş.

Yine aynı araştırmada Android kullanıcılarının yüzde 25'i, iPhone kullanıcılarının yüzde 19'u ve Windows Phone kullanıcılarının yüzde 23'ü ise pil ömründen sonra en çok kamera çözünürlüğüne önem verdiklerini söylemişler.