Teknoloji HTC’ye En Büyük Darbe Nokia’dan Geldi!

HTC’ye En Büyük Darbe Nokia’dan Geldi!

22.03.2013 - 10:27 | Son Güncellenme:

Uzun bir süre teknoloji dünyasına Symbian ile devam eden Nokia’nın popülerliğini yitirmesi tehdidinden sonra Windows Phone 8 ile büyük bir anlaşma yoluna gitmesi, pazardaki gücünü tekrar kazanmasına neden oldu.

HTC’ye En Büyük Darbe Nokia’dan Geldi

Patent arşivini her geçen gün biraz daha geliştiren Nokia, bunları elinde tutmak içinse ayrı bir çaba göstermek zorunda kalıyor. Gücünü WP 8 ile toplayan Nokia, geçtiğimiz aylarda birçok markaya patent ihlali davası açmıştı. Açtığı son dava konusu ise HTC’nin şarj ve enerji tasarrufu teknolojisini izinsiz kullanmasıydı.

Kuşkusuz bu teknolojilerin en başında ise kablosuz şarj cihazları geliyor. NFC teknolojisinin kullanıldığı kablosuz şarj cihazının Nokia tarafından Lumia 920 modeliyle beraber gelmesi, Nokia’nın bu patente sahip olmasını sağlamıştı.

Almanya’da geçtiğimiz gün gerçekleşen duruşmada hakimin cümleleri Nokia tarafını rahatlatmaya yetti. HTC’nin suçluluğuna karar verilen duruşmada cezanın henüz kesinleşmemesinin yanı sıra bu patentin ihlal edildiği Wildfire S, Desire S ve Ryhme adlı üç kulaklık setinin bir süredir Almanya’da satılmasının yasak olduğu biliniyor.

Nokia ve HTC’nin patent davası iki ay kadar sonra ABD mahkemelerine taşınacak. Davayı Amerika’ya taşıyan Nokia, ilgili patent haklarını ise ABD, İngiltere, Fransa, İtalya, İsveç, Avusturya, Japonya ve Hong Kong ülkelerinde kullanabiliyor olacak.