Teknoloji Nvidia 32-bit sistemler için desteğini bitiriyor

Nvidia 32-bit sistemler için desteğini bitiriyor

25.12.2017 - 14:31 | Son Güncellenme:

32-bit OS’nin modası geçiyor. Nvidia, ekran kartı sürücülerinin Version 390 yapımının 32-bit Windows, Linux ve FreeBSD sistemlerini destekleyen son sürüm olabileceğini bildirdi.

Nvidia 32-bit sistemler için desteğini bitiriyor

Nvidia, kısa süre sonra Windows, Linux veya FreeBSD ile çalışan 32-bit sistemler için grafik sürücü güncellemeleri çıkarmayı bırakıyor. 390 numaralı sürüm, 32-bit desteği sunan son sürücü güncellemesi olacak.

Haberin Devamı

Grafik kartları çalışmaya devam edecek ama güncellenmiş sürücülerle birlikte sunulan güvenlik güncellemeleri veya hata düzeltme amaçlı yamalar olmayacak. Nvidia, yine de 32-bit tabanlı işletim sistemleri için kritik güvenlik yamalarını sunma taahhüdünde bulunuyor. Bu durum Ocak 2019’a kadar yani bir yıl boyunca devam edecek.

Eski işletim sistemlerini kullanmak, daha az güvenli bir sistem kullanmak anlamına geliyor. WannaCry adlı fidye yazılımının İngiltere’nin sağlık hizmetlerini alt üst edebilmesinin nedeni de buydu. Windows'un eski sürümlerinde, kritik tıbbi ekipmanların kontrolü ve hasta verilerine erişilmesi için bu güvenlik açığı kullanıldı.

Windows 7, Windows 8, Windows 10, FreeBSD ya da Linux’un herhangi bir 32-bit destekli versiyonu ile Nvidia grafik kartlarını kullanıyorsanız, sisteminizi yükseltmeyi düşünebilirsiniz.