Teknoloji Nvidia'nın yapay zekası gerçekte olmayan portreler oluşturuyor

Nvidia'nın yapay zekası gerçekte olmayan portreler oluşturuyor

18.12.2018 - 13:47 | Son Güncellenme:

Nvidia'nın geliştirdiği yapay zekaya gerçekte var olmayan yüzlerin portrelerini çiziyor. Şirket, 8 GPU ile bir hafta boyunca eğittiği yapay zekaya insan portreleri çizdiriyor.

Nvidianın yapay zekası gerçekte olmayan portreler oluşturuyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bu sıradan görünümlü portrelere bir göz atın. Aslında hepsi sahte. Photoshop oldukları anlamında değil, tamamen yapay zeka ile üretildi. Bu doğru! Bu insanların hiçbiri aslında mevcut değil.

NVIDIA araştırmacıları, yapay zekada sınırları zorluyor. Araştırmacılar, üretken rekabete dayalı ağın (GAN) yarattığı gerçekçi yüzlerin stilini kolayca özelleştirmek için yeni bir makale yayınladı.

GAN'ın sadece dört yıl boyunca var olduğuna işaret ediliyor. 2014 dönüm noktasıydı, konsept tanıtıldı ve AI tarafından üretilen sonuçların şu anki gibi ortaya çıktığı yer bu oldu.

Nvidianın yapay zekası gerçekte olmayan portreler oluşturuyor

On yılı aşkın süredir, gerçekçilik, çoğu insan portrelerin sahte olduklarını anlayamadığı noktaya kadar geldi.

NVIDIA araştırmacıları artık kaynak yüzlerin “stillerini” hedef alarak bunlardan yüzlere kopyalayabiliyor. Tamamen yeni insanlara benzeyen karışımlar oluşturabiliyorlar.

Haberin Devamı

Bu yüzleri yaratmak için NVIDIA araştırmacıları, AI'yi 8 güçlü GPU kullanarak bir hafta boyunca eğitti. İşte bu son ilerleme hakkında 6 dakikalık video:

Bu teknoloji, fotoğraf dünyasını bozma potansiyeline sahip gibi görünüyor ve hiçbir şekilde yüz oluşturma ile sınırlı değil. Sahte gayrimenkul, araba ya da hayvan fotoğrafları da yaratabilir.

Yapay olarak üretilen “fotoğraflara” doğru yürüyüş, yıllardır devam ediyor. 2014'te IKEA'nın katalog fotoğraflarının % 75'i bilgisayar tarafından üretildi.

Bu, stok fotoğrafçıları için korkutucu bir düşünce olabilir. Ancak gelecekte, gerekli "fotoğrafların" oluşturulması, AI tarafından kısa sürede yapılacak.