OyunMobil Oyun Nasıl Yapılır? Mobil Oyun Yapma Programları Nelerdir?

Mobil Oyun Nasıl Yapılır? Mobil Oyun Yapma Programları Nelerdir?

19.05.2021 - 15:07 | Son Güncellenme:

Akıllı telefonlarımızın hayatımıza iyice girmesi ile birlikte buna paralel olarak mobil oyunlar da artmıştır. Birbirinden eğlenceli olan hem yerli hem de yabancı olan mobil oyunlar milyonlarca kişi tarafından oynanmaktadır. Mobil oyunu yapmak isteyenler de bu oyunların nasıl yapıldığını merak etmektedirler. Peki mobil oyun nasıl yapılır? Mobil oyun yapma programları nelerdir? İşte mobil oyunları nasıl yapacağınıza dair tüm detaylar.

Mobil Oyun Nasıl Yapılır Mobil Oyun Yapma Programları Nelerdir

Mobil oyun yapmak için illa ki yazılım bilmenize gerek yoktur. Mobil oyunu yapmak için geliştirilmiş olan programlar ile siz de kendinize özel bir mobil oyun üretebilirsiniz.

Haberin Devamı

Mobil Oyun Nasıl Yapılır?

 Mobil oyunu yapmak için öncelikle kendinize iyi bir plan hazırlamanız gerekiyor. Hangi tür bir mobil uygulama yapacağınıza karar verdikten sonra yapacağınızı oyun için bir uygun oyun motoru seçmeniz lazımdır. Bunun için de kendinize uygun olan programlama dillerini öğrenerek işe başlayabilirsiniz. Bir mobil oyunda plan çok önemlidir. Plan ve görsellik ön planda olması mobil oyunun kalitesini göstermektedir. 

Oyun geliştiricileri için oyun motorları çok önemlidir. Kullanışlı olan bir oyun motoru seçerek işe başlayabilirsiniz. Mobil oyunların sunmuş olduğu olanaklardan faydalanarak daha hızlı ve daha kaliteli bir mobil uygulama üretebilirsiniz. Herhangi bir ücret ödemeden kendi oyununuzu oluşturabilirsiniz. Daha sonra projeye başlayarak işin önemli bir kısmını bitirebilirsiniz. Bunun için de bir takım grafik bilgilerini bilmeniz lehinize olacaktır.

Haberin Devamı

Mobil Oyun Yapma Programları Nelerdir?

1) Unity

 Dünya'nın en çok kullanılan mobil yun yapma programı arasında unity gelmektedir. Unity çok zengin kaynaklara sahip olan bir mobil oyun yapma programıdır. Unity kullanarak hızlı bir şekilde kendi mobil oyununuzu yapabilirsiniz.

 2) Unreal Engine

 Bilgisayar üzerinden mobil oyun geliştirmek için sunulmuş bir programdır. Bu programı kullanarak çok güzel oyunlar üretebilirsiniz. Özellikle dünyada ki en popüler mobil oyunlardan olan AA oyunu bu program üzerinden oluşturulmuştur. 

3) Armory

 Özellikle gelişmiş olan mobil oyunlarını Armory programı üzerinden yapmanız mümkündür. Armory 2019 yılında piyasaya sürülmüş olan bir programdır. Üç boyutlu oyun yapmak için tercih edilebilir. Açık kaynaklı olması da programı cazibeli kılıyor.