Teknoloji Porsche, yolcu taşımacılığında kullanılacak uçan taksi modelleri üzerinde çalışıyor

Porsche, yolcu taşımacılığında kullanılacak uçan taksi modelleri üzerinde çalışıyor

07.03.2018 - 13:01 | Son Güncellenme:

Porsche, kısa süre sonra drone ile yolcu taşıma işine girebilir. Porsche'nin uçan taksiler geliştirdiği ve ilk tasarımın kısa süre sonra oraya çıkacağı iddia edildi.

Porsche, yolcu taşımacılığında kullanılacak uçan taksi modelleri üzerinde çalışıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Porsche, yolcu taşımacılığında kullanılmak üzere uçan taksi modelleri üzerinde çalışıyor. Uber ve Waymo gibi şirketler, halihazırda bu tarz uçan taksiler üzerinde çalışmalar zaten yürütüyor. Hatta Uber'in CEO'su Dara Khosrowshahi, şirketin uçan taksi hizmetine 5-10 yıl içinde başlamasını öngördüklerini söylemişti.

Volkswagen'in spor otomobil bölümü Porsche, sıkışık kent alanları içinde hareket kabiliyetini bu çözümlerle ortadan kaldıracak. Spor otomobil üreticisi, kendi kendine çalışan araçlara ve talep üzerine dijital mobilite servislerine doğru değişimi öngörerek bu alana yöneldi

Porsche’nin Satış ve Pazarlama Müdürü Detlev von Platen, "Uçan taksiler gerçekten çok mantıklı ve işe yarayabilecek bir uygulama. Eğer Zuffenhausen’daki Porsche fabrikasından Stuttgart havalimanına gidecek olsam, şansım yaver giderse en az 1,5 saat yol kat etmem gerekiyor. Ancak uçarak havalimanına ulaşmak en fazla üç buçuk dakikamı alırdı." dedi.

Haberin Devamı

Volkswagen'in tasarımcıları Italdesign ve Airbus, Cenevre programında Pop.Up adlı iki koltuklu uçan otomobilin evrimleşmiş halini sergiledi. Bu araç, şehir yollarındaki tıkanıklığı bu sayede önlenecek.