Teknoloji Potansiyel olarak tehlikeli bir asteroit Dünya’ya yaklaşıyor!

Potansiyel olarak tehlikeli bir asteroit Dünya’ya yaklaşıyor!

25.07.2021 - 10:27 | Son Güncellenme:

NASA'nın Jet Propulsion Laboratuvarı'na göre, 25 Temmuz Pazar günü piramit büyüklüğünde bir asteroit, Dünya’ya nispeten yakın bir konumdan geçecek. Burada tehlikeli olarak görülen kısım ise asteroidin büyüklüğü!

Potansiyel olarak tehlikeli bir asteroit Dünya’ya yaklaşıyor

Bilim insanlarının yaptığı araştırmalara göre Dünya’ya neredeyse her ay onlarca asteroit yaklaşabiliyor ancak çoğu güvenli bir bölgeden geçiyor ve canlı varlığını tehdit etmiyor. Yeni yapılan incelemelere göre Büyük Giza Piramidi boyutlarında bir asteroit, bugün Dünya’nın çok yakınından geçecek.

Haberin Devamı

BOYUTU HENÜZ BELİRLENEMEDİ

Tespit edildiği kadarıyla bu asteroidin yüksekliği 220 metre ve bu sebeple ‘potansiyel olarak tehlikeli’ olarak konumlandırılıyor. Yine de gezegeni etkilemeden güvenli bir şekilde yanımızdan geçmesi bekleniyor. 2008 GO20 olarak adlandırılan bu asteroidin yüksekliği yaklaşık olarak belirlenmiş olsa da boyutu henüz belirlenmedi ancak tahminlere bakıldığında karşımıza 97 ila 220 metre rakamları çıkıyor.

Potansiyel olarak tehlikeli bir asteroit Dünya’ya yaklaşıyor

Dünya'ya çok yakın uçtuğu için bu da yaklaşık 2,8 milyon mil veya 4,5 milyon kilometre, asteroidin potansiyel olarak tehlikeli olduğu düşünülüyor. Yine de bu önemli bir risk değil, mesafe aslında Dünya ile ay arasındaki mesafenin neredeyse 20 katı olarak kayıtlara geçiyor.

Haberin Devamı

31 TEMMUZ'DA YENİ BİR ASTEROİT GELİYOR

Hatta NASA tarafından yapılan bir değerlendirmeye göre Dünya gelecek yüzyıl içinde asteroitlerden kaynaklanan herhangi bir tehlikeye karşı tamamen güvenli olarak kabul ediliyor. Hatta 31 Temmuz'da, 2019 YM6 olarak adlandırılan başka bir asteroit de gezegene yaklaşacak. 2008 GO20'den bile daha büyük olsa da oldukça uzaktan geçeceği için sorun teşkil etmeyeceği bekleniyor.