Teknoloji Salgında kullanımı arttı: Şaşırtan sonuç!

Salgında kullanımı arttı: Şaşırtan sonuç!

30.03.2021 - 11:07 | Son Güncellenme:

Akıllı telefonlar sayesinde pek çok kullanıcıya ulaşmayı başaran mobil uygulamalar, yeni rekorların kırılmasıyla dikkat çekiyor. Yeni yayımlanan bir araştırmaya göre salgın sırasında insanlar büyük oranda finans uygulamalarına yöneldiler.

Salgında kullanımı arttı: Şaşırtan sonuç

Z kuşağının zamanının büyük bir çoğunluğunu mobil uygulamalarda geçirdiği biliniyor. Salgın bu durumu daha da artırdı. 18/23 yaş aralığındaki yaş grubu üzerine odaklanan yeni araştırma bu kişilerin büyük oranda finans, sosyal medya ve yaşam tarzı uygulamalarında saatlerini geçirdiğini ortaya koyuyor. 

Haberin Devamı

Z KUŞAĞI EN ÇOK FİNANS UYGULAMASI KULLANIYOR

Global Wireless Solutions tarafından yürütülen bu araştırma, Z kuşağının bir yıl boyunca en çok kullandığı mobil uygulamalara odaklandı. Araştırmaya göre finans ve ticaret uygulamalarının günlük kullanımı yüzde 63 oldu. Sosyal medya uygulamaları ise yüzde 25 oranında en çok kullanılan uygulamaların kategorisi oldu. 

Bunun yanı sır listede yüzde 19 yaşam tarzı, yüzde 12 video uygulamaları, yüzde 6 oyunlar karşımıza çıkıyor. Dünya çapında video uygulamalarında geçirilen süre 42 dakika olarak kayıtlara geçiyor. 18/24 yaş grubu ise video tarafında yüzde 44'lük artış yakaladı.