Teknoloji Samsung, İtalya'nın telefonları yavaşlattığını iddia ederek açtığı soruşturmaya yanıt verdi

Samsung, İtalya'nın telefonları yavaşlattığını iddia ederek açtığı soruşturmaya yanıt verdi

22.01.2018 - 13:19 | Son Güncellenme:

İtalya, geçtiğimiz hafta Apple ve Samsung hakkında telefon yavaşlatma iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Samsung İtalya’nın telefonları yavaşlatmasıyla ilgili yönelttiği iddialara yanıt verdi.

Samsung, İtalyanın telefonları yavaşlattığını iddia ederek açtığı soruşturmaya yanıt verdi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İtalya, Apple ve Samsung'un yazılım güncellemelerini mobil telefonlarını yavaşlatmak ve müşterileri yeni telefonlar almaya zorlamak için kullandıkları yönündeki iddialar için bir soruşturma başlatmıştı. Samsung İtalya’nın telefonları yavaşlatmasıyla ilgili yönelttiği iddialara yanıt verdi. Güney Koreli şirket, yavaşlatma iddialarını reddetti.

Samsung, "Soruyla ilgili söyleyecek bir şey yok. Daha önce duyurduğumuz gibi Samsung, yazılım güncellemeleri ile eski modelleri yavaşlatmadı" dedi.

18 Ocakta İtalyan gözlemci, Apple ve Samsung'un müşterileri yeni telefonlar satın almaya zorlamak için akıllı telefonlarını yavaşlatmak için yazılım güncellemeleri hazırladığı iddialarını araştırmaya başladığını açıkladı.

Haberin Devamı

Gözlemcinin açıklamasına göre, akıllı telefon üreticilerinin müşterilerine güncellemelerin olası performans düşüşünü bildirmediği ve iddia edilen İtalyan tüketicilerin kodunun dört ayrı maddesini ihlal ettiği belirtildi.

İki şirket suçlu bulunursa, milyonlarca euroluk para cezası ile karşı karşıya kalabilirler.

Apple, yeniden başlatma gibi yaşlanan pillerin neden olabileceği sorunlara karşı iPhone'ların eski sürümlerini yavaşlattığını itiraf etti. Apple'ın yazılım güncellemeleri iPhone 6, 6S, SE ve 7'yi etkiliyor.