Teknoloji Samsung yeni telefon serisi ile bir ilke imza atacak

Samsung yeni telefon serisi ile bir ilke imza atacak

11.02.2021 - 17:11 | Son Güncellenme:

Samsung yeni akıllı telefonları için farklı özellikler geliştirmeye devam ediyor. En son edinilen bilgilere göre Samsung'un A serisi telefonları ilerleyen dönemde çok daha kaliteli ekranlar ile gelecek. Samsung tarihinde bir ilk olacak bu gelişme telefonlara, 120Hz ekran yenileme hızını getirecek. 

Samsung yeni telefon serisi ile bir ilke imza atacak

Samsung her kullanıcıya seslenen telefonlarını geliştirmeye devam ediyor. Yeni gelen bilgilere göre, Galaxy A52 ve A72'nin 90Hz ekranlar sunduğu belirtilirken, A52 5G'nin 120Hz'lik bir panele sahip olabileceği söyleniyor.

Haberin Devamı

Belirtmek gerekirse Samsung’un S serisi, Note serisi ve Z Fold gibi amiral gemisi telefonlarında 120Hz ekran yenileme hızı sunuluyor. Şimdi ise Samsung bu stratejisinden vazgeçiyor. Orta segment telefonlara ev sahipliği yapan A serisi için yüksek yenileme hızları konuşuluyor. SamMobile tarafından bildirilen bu konu dikkat çekiyor. Zira ekran yenileme hızının yüksek olması telefon kullanıcılarına çok daha iyi bir performans sunulmasını sağlıyor. Hatta kullanıcılar 120Hz ekranların farkını en çok oyun oynarken fark ediyor.

Samsung A serisinde 120Hz ekran yenileme hızı sunabilir

Samsung Galaxy A serisi için ilerleyen günlerde A52 ve A72 modellerini tanıtmayı planlıyor. Telefonlar için 90Hz ekran yenileme sunulacak deniyor ancak SamMobile’a göre, Galaxy A52 5G modelinde 120Hz sunulacak. Bu gelişmenin muhtemel sebebi ise çok daha iyi bir işlemci olan Snapdragon 750G kullanacağına bağlanabilir.

Haberin Devamı

Voice tarafından sızdırılan A52 modeli aşağıdaki gibi görünecek. 

Samsung yeni telefon serisi ile bir ilke imza atacak

Telefonun 5G versiyonunda aynı zamanda 6.5 inç OLED bir ekrana 32 Megapiksellik bir ön kamera eşlik edecek. Arka ana kamerada ise 64 Megapiksel bizleri karşılayacak ve bu kamera da 12 Megapiksel ultra geniş, 5 Megapiksel makro kamera, 5 Megapiksel derinlik sensörü eşlik edecek.

Samsung bu yüksek ekran yenileme hızını bütçe dostu telefonlarına getirsin ya da getirmesin yine de benzer Android telefon modellerine bir alternatif sunacak.