Teknoloji Kapalı Telefon Nasıl Bulunur? Kayıp Telefon Kapalıysa Nasıl Bulunur?

Kapalı Telefon Nasıl Bulunur? Kayıp Telefon Kapalıysa Nasıl Bulunur?

17.05.2021 - 16:09 | Son Güncellenme:

Bir telefon kapalı iken kaybolduğu zaman bulmak çok daha zor olmaktadır. Bunun sebebi de kapalı olan cihazlar normal yöntemler ile bulunamaz. Kapalı telefon nasıl bulunur? Kayıp telefon kapalıysa nasıl bulunur? İşte, tüm detaylar.

Kapalı Telefon Nasıl Bulunur Kayıp Telefon Kapalıysa Nasıl Bulunur

Kapalı bir telefonun bulunması için yapılması gerekenlerin bilinmesi oldukça önemlidir. Çünkü telefon açıkken çalınırsa ya da kaybolursa bulmak çok daha kolay olmaktadır. Ancak kapalı iken işler biraz zorlaşmaktadır.

Haberin Devamı

Kapalı Telefon Nasıl Bulunur?

Kapalı telefonların yerinin tespit edilmesi zor olsa da imkansız değildir. Eğer İOS cihazınız varsa Google hesabınız ile bir ICloud hesabı açmanız gerekmektedir. Öncelikle telefon kaybolduktan sonra bunun mutlaka telefon şirketine bildirilmesi gerekmektedir. Bu şekilde telefonu bulan ya da çalan kişi IMEI numarası bloke olduğu için telefonu kullanamayacaktır. Telefona herhangi bir SIM kart takıldığı zaman bloke olması sebebi ile telefon çalışmayacaktır. Kaybolan ya da çalınan telefon kapalı ise o zaman bulmak çok daha zor olmaktadır. 

Kayıp Telefon Kapalıysa Nasıl Bulunur?

Kapalı olan telefonların bulunması için izlenecek yollar oldukça azdır. Burada GPS kullanarak telefonun en son nerede internete girdiğini bulmak mümkündür. Bu şekilde kaybolan telefonun yeri tespit edilebilir. Ancak telefon çalındıysa ya da başka biri tarafından bulunduysa o zaman bu yöntem işe yaramayacaktır. 

Haberin Devamı

Google üzerinden telefonunuzun en son bağlandığı şebekeleri bulmanız mümkündür. Buradan konum geçmişinize de ulaşabilirsiniz. Bu işlev Google Maps üzerinden yapılabilmektedir. Bu işlev İOS sisteminde de rahatlıkla kullanılabilmektedir.