Teknoloji Telefona Format Nasıl Nasıl Atılır? Android Telefonları Sıfırlama Yöntemleri...

Telefona Format Nasıl Nasıl Atılır? Android Telefonları Sıfırlama Yöntemleri...

21.05.2021 - 05:22 | Son Güncellenme:

Akıllı telefonlar, hayatımızın en önemli parçası haline geldi. Telefonlar, zamanla yoğun kullanımdan dolayı yavaşlayabiliyor. Eski performansını kaybeden Android telefonu kendine getirmek için de format atmak gerekiyor. Fabrika ayarlarına geri dönen telefon, eski performansına kısa bir süre içinde kavuşuyor. Telefonunun hızlanmasını isteyen kişiler de telefona nasıl format atıldığını merak ediyor. Telefona format nasıl nasıl atılır? İşte, tüm detaylar.

Telefona Format Nasıl Nasıl Atılır Android Telefonları Sıfırlama Yöntemleri...


Zamanla teknolojik cihazlar, eski performansını kaybetmeye başlıyor. Bunun sonucunda zamanla telefonda donma ya da yavaşlama gibi durumlar ortaya çıkıyor. Bunları önlemek için ise, telefona format atmak gerekiyor.

Telefona Format Nasıl Atılır?

Android telefonlara format atmanın pek çok yolu bulunuyor. Bunun yanında farklı firmalar, kendilerine özgün bazı seçenekler de sunuyor. Android telefona format atmak için de öncelikle telefonunuzun Ayarlar kısmına girmeniz gerekiyor.

Daha sonra “Fabrika Ayarlarına Sıfırla” seçeneğini seçerek telefonunuza çok kolay bir şekilde format atabilirsiniz. Bu işlem sonucunda telefonunuzda bulunan tüm bilgiler silinir. Formatın tamamlanmasına çok dikkat etmeniz gerekir. Aksi takdirde telefonunuzda geri döndürülemeyecek hasarlar meydana gelebilir. Bu nedenle bu işlemi, bir teknik servisten yardım alarak gerçekleştirebilirsiniz.

Android Telefonları Sıfırlama Yöntemleri

Android telefonları sıfırlamak, telefonunuzun hızının artmasını sağlar. Aynı zamanda donma ve yavaşlama gibi sorunların çözülmesine yardımcı olur. Hard format atmak için öncelikle telefonunuzu kapatmanız gerekiyor. Telefonunuzu kapattıktan sonra ise, home, güç ve ses açma tuşlarına aynı anda basmanız gerekiyor. Bu işlemi yaptıktan sonra açılan Recovery ekranı üzerinden “wipe data factory” seçeneğini seçerek karşınıza çıkan seçeneklerden “wipe cache partition” basmanız gerekiyor. Son olarak da “reboot system now” seçeneğini seçerek telefonunuzu açmanız gerekiyor.

Bu işlemlerin sonucunda telefonunuzdaki her şey telefonunuzu ilk satın aldığınız haline döner. Telefonunuza bir diğer format atabileceğiniz yöntem ise, telefonu fabrika ayarlarına döndürmektir. Her iki şekilde de telefonunuza dakikalar içinde format atabilir ve telefonunuzun hızlanmasını sağlayabilirsiniz. Fakat bu işlemin sonucunda telefonunuzun içindeki tüm bilgi ve belgelerin silineceğini unutmamanız gerekir. Size daha sonra lazım olacak tüm bilgileri formattan önce depolamanız ve yedeklemeniz gerekir.

Format Yarım Kalırsa Ne Olur?

Formatın yarım kalması durumunda telefonunuzda kalıcı hasar oluşabilir. Aynı zamanda herhangi bir olumsuzluk olması ve formatın yarım kalması durumunda telefonunuzda kalıcı hasarlar meydana gelebilir. Bu nedenle telefonunuza format atarken formatın yarım kalmamasına özen göstermeniz çok önemlidir. Telefonunuzu format ederken herhangi bir sorunla karşılaşmaktan korkuyorsanız bir teknik servisten yardım alabilirsiniz.