Teknoloji Telefonunuzun Çekmediği Yerlerde de Mesaj Atabilirsiniz!

Telefonunuzun Çekmediği Yerlerde de Mesaj Atabilirsiniz!

18.07.2014 - 12:53 | Son Güncellenme:

Telefonun çekmediği yerlerde dolaşmaya meraklıysanız, belki de bu cihaza bir bakmalısınız.

Telefonunuzun Çekmediği Yerlerde de Mesaj Atabilirsiniz

Doğa yürüyüşlerine, dağ tırmanışlarına veya çok kalabalık konserlere meraklıysanız, telefonun çekmeme durumuna da alışıksınız demektir. Ama goTenna cihazı ile bu durum ortadan kalkıyor. goTenna sayesinde cihaza sahip olan kişilerle yerel bir ağ oluşturmanız ve GSM ağından bağımsız şekilde mesajlaşmanız mümkün.

Haberin Devamı

Özellikle ağ sinyalinin olmadığı veya aşırı yoğun olduğu yerlerde, iletişim kurmanız kişilerden kopmamak için tasarlanmış goTenna. Cihazı çalıştırıp akıllı telefona Bluetooth LE ile bağlıyorsunuz. İndireceğiniz özel uygulaması (iOS ve Android için mevcut) ile, diğer goTenna sahipleri ile beraber kullanabilirsiniz. Kendi özel ağınızı oluşturabilir veya ortak kanallara girebilirsiniz. Üretici firmaya göre anten mesafesi yaklaşık 80 kilometre, ama tabii çeşitli hava koşulları, göl ve nehirler, dağlar veya büyük binalar sinyali bozup bu mesafeyi azaltabilir.

goTenna cebinizde veya çantanızın sapında taşıyabileceğiniz kadar portatif. Tam dolu şarjla bekleme süresinin bir yıldan fazla olduğu söyleniyor. Devamlı açık kullanımda 30 saat akdar kesintisiz iletişim kurabiliyor. Eğer aralıklı olarak kullanır ve gerekmediğinde kapatırsanız, şarjı 72 saat kadar idare edebiliyor. goTenna cihazını micro-USB portu ile şarj edebiliyorsunuz ama tabii doğa yürüyüşlerinde yanınızda ek batarya taşımıyorsanız bunun pek pratik bir yanı yok.